A túlnépesedési projekt

Az elmúlt kétszáz év alatt a világ népessége megkétszereződött, majd még egyszer, s majdnem harmadszor is. Míg 1800-ban 1 milliárd volt Földünk népessége, ma több mint 7.8 milliárd ember él a bolygón.

A túlnépesedési projekt | The Overpopulation ProjectA robbanásszerű népességnövekedés minden globális környezeti problémánk gyökerének része, a klímaváltozástól kezdve a fajkihalásig. Kutatásunk, a “The Overpopulation Project” (magyarul: A Túlnépesedés Projekt) a népesedés környezetre gyakorolt hatásait, valamint olyan humánus és etikus népesedéspolitikai intézkedéseket tanulmányoz, amelyek segítenek véget vetni a gyors népességnövekedésnek. E kutató és ismeretterjesztő projekt a “Global Challenges Foundation” (magyarul: Globális Kihívások Alapítvány) támogatásával jött létre és működik.

Az emberi népesség 1 milliárdról 7.8 milliárdra növekedett | The Overpopulation ProjectAz emberi népesség 1 milliárdról 7.8 milliárdra növekedett 1800 óta. Napjainkban is évi kb. 83 millió fővel gyarapszik.

Motivációnk

Az ember túlhasználja a Földet: túl sok nyersanyagot, természetes erőforrást használ, ezáltal túl sok hulladékot generál, szennyezett tájat, és üres tengereket hagy maga után. A Föld az egyetlen otthonunk. Utódaink jóléte, egészsége egyetlen Földünk ökoszisztémáitól fog függeni, csakúgy, mint ahogyan a miénk is függ. Csaknem tízmillió állat-, növény-, és gombafajnak szintén szüksége van megfelelő élőhelyre és erőforrásokra a túléléshez és gyarapodáshoz. Nincs jogunk ahhoz, hogy kihalásra ítéljük őket. Fordítva, a mi felelősségünk az ökológiailag fenntartható társadalmak megteremtése, amelyek az összes földlakó jólétét lehetővé teszik.

A túlnépesedési projekt | The Overpopulation ProjectÖsszefoglaló az emberiség lábnyomáról Földünkön. Forrás: Population Matters

Népességünk növekedésének mérséklése, majd megállítása része kell, hogy legyen a fenntarthatóságért tett erőfeszítéseinknek. Ezt a környezet- és természetvédők ritkán ismerik fel, mert a népességnövekedés problémáját már megoldottnak tarják, vagy pedig azért, mert úgy hiszik, hogy a probléma magától fog megoldódni. Ezek közül egyik sem igaz.

A túlságosan nagy családméret nagyban hozzájárul ahhoz, hogy gyermekek milliói fekszenek le éhesen a fejlődő országokban, ott ahol a gyors népességnövekedés miatt a víz, az élelem, és más, egyébként is szűkös erőforrások elérhetősége tovább csökken a biztonságos határ alá. Eközben a folyamatos népességnövekedés az erdőirtás, a hanyatló korallzátonyok és az ember alkotta tájak térnyerésének egyik meghatározó mozgatórugója. A világ legtöbb országának népessége továbbra is növekedni fog a jövőben: az ENSZ három és fél milliárd fős népességgyarapodást vetít előre az évszázad végéig “közepes” forgatókönyvében.

A „The Overpopulation Project” a népességnövekedés környezeti hatásait vizsgálja, illetve a humánus és eredményes népesedéspolitikát abban a hitben, hogy megfelelő intézkedésekkel a népességnövekedés legnagyobb része elkerülhető. A projekt célja, hogy felhívja a környezet- és természetvédők, valamint döntéshozók figyelmét arra, hogy a globális környezeti problémák megoldásában a népességnövekedés megállítása fontos, nem elhanyagolható szerepet játszik.

A túlnépesedési projekt | The Overpopulation ProjectA döntés a miénk. A népességnövekedés megállítása segít a fenntartható társadalmak megteremtésében és abban, hogy több természetes élőhelyet védjünk meg.

Forrás: The Overpopulation Project

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.