Már harmadszor karbontámogatott a 6 napos Ultramarathon Világkupa Balatonfüreden

Rekordszámú futó áll rajthoz a – már harmadszor karbontámogatott – 6 napos világkupán Balatonfüreden.

Már harmadszor karbontámogatott a 6 napos Ultramarathon Világkupa Balatonfüreden - ClimeNews - Hírportál

Május 4-én déli 12 órakor rajtol a mezőny – az EMU 6 DAY RACE WORLD TROPHY az IAAF (Nemzetközi Atlétikai Szövetség) és az IAU (Nemzetközi Ultrafutó Szövetség) rendszerében nyilvántartott futóversenyek legmagasabb osztályában.

A Világcsúcs is megdőlhet a Világ legnagyobb 6 napos versenyén - ClimeNews - HírportálA 6 napos futóverseny évtizedek óta standard szám az ultrafutásban és a versenyszabályok is viszonylag egyszerűek: a résztvevőknek 144 óra alatt a lehető legnagyobb távolságot kell megtenni a kijelölt és hitelesített (jelen esetben kereken 1 km-es) körpályán.
Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy ilyen még nem volt: az idei versenyre 28 országból 96 versenyző küldte el nevezését.
Az extrém állóképességet igénylő versenyszámot 2011 óta minden évben megrendezi az EMU (Egyesület a Magyar Ultrafutásért), s az évről évre népszerűbb verseny folyamatosan bővelkedik a nemzeti és korosztályos világrekordokban, úgy a nőknél, mint a férfiak küzdelmében.
Ideális feltételek mellett, a Balatontourist balatonfüredi kempingjében, optimális, zöldövezetben kijelölt, frissen aszfaltozott, tükörsima pályán remélhetőleg az abszolút 6 napos futás világcsúcsai nem csak veszélybe kerülnek, de meg is dőlnek (Női: Sandra Barwick Új-Zéland 883,631 km Cambelltown 1990, férfi: Yannis Kouros Görögország 1036 km Colac 2005.)
Karbontámogatott a Világ legnagyobb 6 napos versenye - ClimeNews - HírportálA nők versenyében a tavalyi győztes japán Sumie Inagakitól, a kanadai Charlotte Vásárhelyitől és az ausztrál Sarah Barnettől várható kiemelkedő eredmény (legjobb 6 napos eredményük: 713 km, 734 km, 714 km), férfiaknál a német Wolfgang Schwerk a listavezető (1010 km), de hatalmas meglepetést okozhat a dél-afrikai Johann van der Merwe (815 km) vagy a francia Olivier Chaigne (920 km) is.
Magyar részről elsősorban a csúcstartó Pula Tamást (767 km) és Lajkó Csabát (702 km) valamint a 80 éven felüliek korcsoportjában induló és a 2012-ben a 75 év felettiek kategóriájában világcsúcsot (535 km) futó Bozó Pál futását érdemes figyelemmel kísérni…

EMU

Élő adás:

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.