Már harmadszor karbontámogatott a 6 napos Ultramarathon Világkupa (frissítve)

Rekordszámú futó áll rajthoz a – már harmadszor karbontámogatott – 6 napos világkupán Balatonfüreden.

Már harmadszor karbontámogatott a 6 napos Ultramarathon Világkupa Balatonfüreden | ClimeNews - Hírportál

Május 4-én déli 12 órakor rajtol a mezőny – az EMU 6 DAY RACE WORLD TROPHY az IAAF (Nemzetközi Atlétikai Szövetség) és az IAU (Nemzetközi Ultrafutó Szövetség) rendszerében nyilvántartott futóversenyek legmagasabb osztályában.

A Világcsúcs is megdőlhet a Világ legnagyobb 6 napos versenyén - ClimeNews - HírportálA 6 napos futóverseny évtizedek óta standard szám az ultrafutásban és a versenyszabályok is viszonylag egyszerűek: a résztvevőknek 144 óra alatt a lehető legnagyobb távolságot kell megtenni a kijelölt és hitelesített (jelen esetben kereken 1 km-es) körpályán.
Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy ilyen még nem volt: az idei versenyre 28 országból 96 versenyző küldte el nevezését.
Az extrém állóképességet igénylő versenyszámot 2011 óta minden évben megrendezi az EMU (Egyesület a Magyar Ultrafutásért), s az évről évre népszerűbb verseny folyamatosan bővelkedik a nemzeti és korosztályos világrekordokban, úgy a nőknél, mint a férfiak küzdelmében.
Ideális feltételek mellett, a Balatontourist balatonfüredi kempingjében, optimális, zöldövezetben kijelölt, frissen aszfaltozott, tükörsima pályán remélhetőleg az abszolút 6 napos futás világcsúcsai nem csak veszélybe kerülnek, de meg is dőlnek (Női: Sandra Barwick Új-Zéland 883,631 km Cambelltown 1990, férfi: Yannis Kouros Görögország 1036 km Colac 2005.)
Karbontámogatott a Világ legnagyobb 6 napos versenye - ClimeNews - HírportálA nők versenyében a tavalyi győztes japán Sumie Inagakitól, a kanadai Charlotte Vásárhelyitől és az ausztrál Sarah Barnettől várható kiemelkedő eredmény (legjobb 6 napos eredményük: 713 km, 734 km, 714 km), férfiaknál a német Wolfgang Schwerk a listavezető (1010 km), de hatalmas meglepetést okozhat a dél-afrikai Johann van der Merwe (815 km) vagy a francia Olivier Chaigne (920 km) is.
Magyar részről elsősorban a csúcstartó Pula Tamást (767 km) és Lajkó Csabát (702 km) valamint a 80 éven felüliek korcsoportjában induló és a 2012-ben a 75 év felettiek kategóriájában világcsúcsot (535 km) futó Bozó Pál futását érdemes figyelemmel kísérni…

EMU

Összefoglaló:Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.