Üzenj az aláírásoddal a COP26 elnökének és küldötteinek

Az éghajlat, a reprodukciós és a nemzedékek közötti igazságosság érdekében tett sürgős lépések.

Üzenj az aláírásoddal a COP26 elnökének és küldötteinek | ClimeNews

A Population Balance és a Fair Start Mozgalom közösen írt egy nyílt levelet, amelyet a COP26 résztvevőinek küldtek el, hogy sürgősen tegyenek lépéseket az éghajlati, reproduktív és generációk közötti igazságosság érdekében az igazságos és fenntartható családtervezési programokon keresztül: Írja alá nyílt levelüket a COP26-nak az éghajlat, a reproduktív és a generációk közötti igazságosság érdekében történő sürgős cselekvés érdekében.

Számos neves csoport (Women’s Plans Foundation, Institute for Humane Education, PETA, Plant Based Data, Meat Your Future, Phoenix Zones Initiative, Population Matters, Oceanic Preservation Society, számos UU és kvéker csoport) és magánszemély (Bill Rees, Alexandra Paul, Leilani Munter, Dotsie Bauch) Magyarországról a BOCS Civilizációszervezés Alapítvány – Simonyi, Gyula I. és az OurOffset Nonprofit LLC – Rampasek, László A.  is aláírta.

Reméljük, hogy október 15-én a médiához fordulhatunk, és nagyon örülnénk, ha már előtte még több aláíró partnereink lennének. Akik tudnak más szervezeteket (környezetvédő, emberi jogi, állatvédelmi), akik támogatnák ezt az erőfeszítést, kérjük, osszátok ezt meg velük.

Írja alá ezt a nyílt levelet a COP26-ra a klíma, a reprodukciós és a generációk közötti igazságosság érdekében történő sürgős cselekvésért (október 15-ig).

Kérjük, fontolja meg, hogy szervezetének nevét felveszi a támogatók egyre növekvő listájára, hogy segítsen abban, hogy ez a kérdés megkapja a megérdemelt figyelmet. A teljes levelünket alább láthatja:

TELJES LEVELÜNK A KORÁBBI ALÁÍRÓKKAL ITT: shorturl.at/szBI4

A Föld bolygó második legmelegebb szeptemberét figyelhettük meg a Copenicus adatai szerint.
Scott Duncan

A nyilatkozat összefoglalása

Felszólítjuk a COP26 elnökét és küldötteit, hogy sürgősen és egyértelműen foglaljanak nyilvános állást, amelyben igazságos és fenntartható családtervezést ajánlanak a növekvő globális egyenlőtlenségek – beleértve a nemek közötti egyenlőtlenségeket – és az éghajlati válság kezelése érdekében. A globális közösség elmulasztotta tájékoztatni és támogatni az egészséges és fenntartható ökoszisztémákat és az igazságos jólétet támogató reprodukciós döntéseket. Az igazságos és fenntartható családtervezésre irányuló egyetemes erőfeszítések nélkül a fenntartható fejlődési célok és az emberi jogok továbbra is sérülni fognak.

Igazságos és fenntartható családtervezés:
– Az emberi jogok középpontjában áll
– Fenntartható és méltányos forrásokat biztosít az egyes gyermekekbe történő nagyobb beruházáshoz.
– Lehetővé teszi a közösségek és a kormányok számára, hogy a reproduktív jogok tiszteletben tartása mellett védjék a gyermekeket és a jövő nemzedékeket.

A jelenlegi politikai, vallási, gazdasági és kulturális nyomás azonban, amely a születések számának növelésére vagy a családtervezési programok akadályozására irányul, a legnagyobb válságokat okozza, és veszélybe sodorja a jelenlegi és a jövő generációk egészségét, biztonságát és jólétét. Több milliárddal több ember él ezen a bolygón, mint amennyit a Föld ökológiailag fenntartható módon el tud tartani. A fenntarthatatlan népességnövekedés, amely dokumentáltan megsokszorozza a veszélyeket, hozzájárul a katasztrofális éghajlatváltozáshoz, a példátlan áradásokhoz, a világjárványokhoz, az ökoszisztémák pusztulásához, a talajvíz kimerüléséhez, a tömeges kihalásokhoz és a környezet pusztulásához. A növekvő egyenlőtlenségek súlyosbodása, amely nagyrészt a növekvő népességünknek köszönhető, szintén komoly fenyegetést jelent a demokráciára és a politikai stabilitásra világszerte. A növekvő népesség egyre nehezebbé teszi a társadalmi igazságosság, a stabilitás és a fenntartható fejlődési célok elérését.

A dolgok jelenlegi állása szerint a fiatalabb és a jövő nemzedékek az emberi jogok jelentős visszaesésének lehetőségével néznek szembe. A növekedésre összpontosító közgazdászok és politikusok, valamint a nacionalista agendák nyomást gyakorolnak a nőkre, hogy több gyermeket vállaljanak, mivel aktívan megakadályozzák a családtervezési oktatáshoz, a fogamzásgátláshoz és az abortuszhoz való hozzáférést, emellett pedig bababónuszokat kínálnak.

A fiatalok és a jövő generációi számára a legjobb módja annak, hogy kárpótoljuk őket jogaik megsértéséért, ha biztosítjuk, hogy minden gyermek igazságos körülmények között szülessen.

A globális közösség hanyagsága már most is katasztrofális következményekkel járt bolygónkra és fajunkra nézve. Ezért elengedhetetlen, hogy az ENSZ felszólítsa a kormányokat, a nem kormányzati szervezeteket és a nagy alapítványokat, hogy támogassák a méltányos és fenntartható családtervezést a generációk közötti igazságosság biztosítása és az emberek, különösen a nők és a gyermekek valódi felszabadulásának elérése érdekében.

TELJES LEVELÜNK A KORÁBBI ALÁÍRÓKKAL ITT: shorturl.at/szBI4

Köszönjük!

Forrás: Carter Dillard (Fair Start Mozgalom) és Nandita Bajaj (Population Balance)

 

Üzenj az aláírásoddal a COP26 elnökének és küldötteinek | ClimeNews


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.