Shaheen ciklon történelmi partot érése Ománban

Történelmi partot érés volt Ománban. A Shaheen ciklon keményen lecsapott Ománra, ahol korábban még nem volt ciklon, különösen nem ilyen intenzitással.

 

Bizarr látvány egy sivataggal körülvett ciklon, amelynek szeme van! A Shaheen ciklon 190 km/h-ás sebességgel csapott le Omán partjaira, akár 10 méteres (32 láb) hullámokat is korbácsolva.

Amikor a ciklon szeme áthaladt a szárazföldön, 120-150 kilométer/óra (75-93 mérföld/óra) közötti volt a szél erőssége – közölték az ománi hatóságok.

A vihar szemfalának egy része, ahol a legsúlyosabb az időjárás, elérte Al Batinah South kormányzóságot – közölte az állami hírügynökség. A szem Musanah és Suwaiq államok közé is behatolt.

Egyes területeken akár 500 cm-es (20 hüvelyk) esőzésekre is számítani lehetett, amelyek árvizeket okozhatnak.

A ciklonok folyamatosan veszítenek erejükből, amint megállnak az óceán vizei felett, és a Shaheen-t trópusi viharrá minősítették vissza, miután szárazföldet ért – közölte a helyi meteorológiai szolgálat

 

Az ománi műsorszolgáltatók videofelvételein látható, amint járművek merültek el, miközben az emberek megpróbáltak átjutni a barna, iszapos árvízben.

FIGYELEM: A videóanyagok különböző közösségi média csatornákról származnak. A kiválasztás a közzététel dátuma, a cím, a leírás és az esemény helyszíne alapján történik. Alkalmanként a gátlástalan közösségi média hírek miatt előfordulhat, hogy a videó olyan klipeket tartalmaz, amelyek nem egyeznek a dátummal és a helyszínnel. Megbízhatóságát nem mindig lehet ellenőrizni. Köszönjük megértésüket.

Források: FA Weather, Nature Today, EJHENZ HOOPS VLOG

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.