Betör a környezetvédelem a sportba is

Forma-E névvel indítják idén szeptemberben az elektromos gyorsasági versenysorozatot, tervezetten 10 csapattal. Olyan nevekkel, akik a vezető Forma-1 -ben már hírnevet szereztek korábban.
forma-eA lényeg, hogy legalább versenyzés közben ‘nem fosszilis származék’ üzemanyagot használnak. Viszont nagyon oda kell figyelniük a szervezőknek, mert a versenysorozat karbonlábnyomának csak egy töredéke a verseny közben elégetett üzemanyagból származó széndioxid! Tehát, ha a célt valóban elakarják érni, akkor figyelembe kell venni, hogy a CO2 lábnyom nagyobbik része a gyártásból, a szállításból és a tevékenység közben termelődött hulladékokból, a gumihasználatból ered, valamint abból a rengeteg utazásból amit a versenyzők és csapattársaik, valamint a versenyre látogató nézők, de még a TV közvetítés is jelent! Szóval az, hogy valami karbon semlegessé váljon elég összetett dolog, de ennek semlegesítésére vannak azok a szervezetek akik ennek a specialistái.
A Forma-E -vel elindult egy folyamat, mely a világ figyelmének középpontjába fog kerülni és ez fogja felváltani a Forma-1-et, mert minden megváltozik! Ami most van már nem fenntartható, és ebbe bele tartozik a Forma-1 is.
A következő nagy lépés amit meg kell tenni, hogy azokat az akkumulátorokat, amik az energiát biztosítják a versenyzéshez, megújuló termelésből származó elektromossággal töltsék fel! Pl. a szél vagy a nap energiájának átalakításából.

A folyamat elindult és reménykedünk, hogy kibírjuk a változásokat.

RL

 

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.