Ideje belátni, hogy hiábavalóság a Föld Órája

Egyre többen csatlakoznak a WWF Magyarország által indított Föld Órája kihíváshoz.

Ideje belátni, hogy hiábavalóság a Föld Órája | ClimeNews - HírportálBolygónk megóvása és a fenntarthatóság követendő példa lett, mindenki a maga módján tesz környezetéért, és ezt büszkén mutatja meg a közösségi médiában. Idén Budapest fényeinek lekapcsolását élőben megtekintheti bárki a Facebookon keresztül.

A WWF Föld Órája idén március 30-án 20:30 és 21:30 között lesz – az emberek jelentős részének azonban már nem csak ez az egy óra számít. Hiszen tudjuk, hogy a 60 perc sötétség szimbolikus: felhívja a figyelmet arra, hogy itt az ideje mindenkinek környezettudatos döntéseket hoznia életében.

“A WWF Magyarország egy négyhetes kihívássorozatot indított, mely során bárki számára kivitelezhető fenntarthatósági tippeket ad a táplálkozás, a hulladékcsökkentés, a háztartás és az energiatakarékosság terén. Így mindenki kiválaszthatja azt, amit a saját életébe be tud illeszteni. A kihívás már negyedik hete terjed a közösségi média felületein #földórája2019 hashtaggel, és a posztok egyértelművé tették: a fenntartható életmód hazánkban is egyre menőbb” – mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

Idáig a WWF – felhívása, viszont őszintétlen módon nem hajlandók tudomásul venni, hogy a bolygónk túlnépesedése, és hibásan megállíthatatlannak gondolt népességrobbanás a legnagyobb környezeti problémáink oka. Ezért nem is kommunikál, illetve tesz ellene semmit, helyette fenntarthatatlansági tippeket ad a táplálkozás, a hulladékcsökkentés, a háztartás és az energiatakarékosság terén. Ha tudná ott valaki, hogy mit jelent valóban a fenntarthatóság, akkor nem dobálóznának felelőtlen módon ezzel a kifejezéssel.

A WWF-fel kapcsolatban a valóság az, hogy egyetlenegy veszélyeztetett fajt se mentett meg a fennállása alatt, és azt a rengeteg pénzt fogamzásgátlás támogatására fordították volna, akkor több értelme lenne a munkájuknak.

A túlnépesedés krízis, legfőképpen a fajok kihalásának az oka! Ha egy szervezet a veszélyeztetett fajok megmentését tűzte ki a zászlajára, akkor talán az okok megszüntetésével kellene foglalkoznia, nem pedig a villanyt kapcsolgatni világszerte, hogy a saját kudarcáról elterelje a figyelmet.

Kapcsolódó cikk: A WWF cserbenhagyja a természetes élővilágot

Rampasek László