Kína megkezdi a 11 milliárd dolláros sivatagi beruházását

Kína megkezdi a 11 milliárd dolláros sivatagi megújulóenergia-projekt munkálatait

A 16 GW-os létesítmény lesz a világ legnagyobb ilyen térségben épülő létesítménye

Kína megkezdi a 11 milliárd dolláros sivatagi beruházásátKína egy 80 milliárd jüan (187 milliárd rúpia) értékű megújulóenergia-projekt alapkőletételét kezdte meg Belső-Mongóliában, amely része egy nagyszabású, tiszta energiát hasznosító projektnek. Kép: BLOOMBERG

Kína megkezdte egy 80 milliárd jüan (11 milliárd dollár) értékű megújulóenergia-projekt alapkőletételét Belső-Mongóliában, amely része a nemzet ambiciózus éghajlati céljainak elérése érdekében megvalósítandó nagyszabású tisztaenergia-beruházásnak.

A Kubuqi-sivatagban található projekt 16 gigawatt (GW) energiakapacitással fog rendelkezni, amikor elkészül – áll a China Three Gorges Group, a két építtető egyikének közleményében. Az állami média, a Hszinhua hírügynökség jelentése szerint évente 40 milliárd kilowattóra villamos energiát lesz képes továbbítani Peking, Tiencsin és Hebei tartomány felé, amelynek több mint a fele tiszta energiából származik majd.

A létesítmény a világ legnagyobb megújuló projektje lesz egy sivatagi régióban – közölte a vállalat. A Hszinhua szerint végül 8 GW nap- és 4 GW szélenergiát, valamint 4 GW korszerűsített szénteljesítményt tartalmaz majd a csúcskereslethez való igazodás érdekében.

Miként lehet karbonsemleges Kína és Európa?

A tiszta energia bázis része Kína azon tervének, hogy 450GW megújuló energiát építsen ki, főként a tágas hátországokban, és az ország novemberben jelentette be, hogy az első szakaszban 95GW-ot kezdett el építeni. Kína célja, hogy 2030-ra – amikorra az ország a szén-dioxid-kibocsátás csúcsára törekszik – 1200GW szél- és napenergiával rendelkezzen.

A China Three Gorges nem adott időkeretet a belső-mongóliai projekt befejezéséhez, de azt mondta, hogy a jelenlegi építési fázis 1GW energiatárolóval felszerelt napenergia-kapacitást tartalmaz.

Az energiabázis egyike a Three Gorges szerdán indított 22 megújuló energiaprojektjének, amelyek tervezett összkapacitása 19,6 GW, és amelyek összberuházása 101 milliárd jüan (14,5 milliárd dollár) – olvasható az állami tulajdonú eszközök felügyeletét és igazgatását végző bizottság közleményében.

Forrás: Bloomberg


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.