Szeptember 27-én újabb globális klímasztrájk hirdeti a FFF

Március 15. és május 24. után szeptember 27-re újabb globális klímasztrájk, hirdeti a Fridays For Future mozgalom!

Szeptember 27-én újabb globális klímasztrájk hirdeti a FFF | ClimeNews - Hírportál

Felhívásaikban arra kérnek mindenkit mutassák meg, hogy a magyarok is megértették a helyzet súlyosságát, és készek tenni ellene! A klímaválság itt van, és a jövő múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági, és társadalmi változásokra is szükség van!

Szeptember 27. 10:00 Budapest, Clark Ádám tér

[hana-flv-player video=”https://res.cloudinary.com/rampi/video/upload/v1568480776/fff_HU_SZEPT27_klpqwu.mp4″ width=”700″ height=”autow” description=”FFF” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” splashimage=”https://res.cloudinary.com/rampi/image/upload/c_scale,w_1200/v1568481867/fff-hu_head_k9wglv.jpg” /]

Ahogy a fenti képen látszik az egész világ érzi, és megmozdult a politikusok, és a környezetszennyező vállalatok elmúlt évtizedekben tapasztalható teszetoszasága miatt. A friss valóság itt látható pár nappal ezelőtti felvételen Spanyolországi hatalmas pusztításról.

[hana-flv-player video=”https://res.cloudinary.com/rampi/video/upload/c_scale,w_700/v1568480682/Hatalmas_pusztitas_tegnap_a_spanyolorszagi_Orihuela-nal_ozzwfo.mp4″ width=”700″ height=”autow” description=”FFF” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” splashimage=”https://res.cloudinary.com/rampi/image/upload/c_scale,w_1200/v1568482113/spanyol-head_ltqvfv.jpg” /]

Szomorú valóság, hogy a gyerekek, a diákok jobban érzik a valós veszélyt mint a mókuskerékben pénzt hajhászó szüleik, a vállalatvezetők, és a megválasztott politikusaink.

[hana-flv-player video=”https://res.cloudinary.com/rampi/video/upload/c_scale,w_700/v1568480804/Szeptember_20-27_Greta_FFF_zpjktd.mp4″ width=”700″ height=”autow” description=”FFF” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” splashimage=”https://res.cloudinary.com/rampi/image/upload/v1568481867/fff-head_regeof.jpg” /]

Szülői kikérő mintát is mellékelnek az iskolák részére, hogy aki tenni szeretne, hallatni a hangját, és erőt meríteni a jövőhöz őket ne tartsa vissza ez az apróság.

Forrás: Fridays For Future mozgalom


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.