A klímaváltozás jelenti a legsúlyosabb veszélyt a nemzetbiztonságra

Több amerikai vesztette életét az idei karácsonyi hétvége alatti viharokban, mint szélsőségi iszlamista támadásokban 2001 szeptember 11 óta

A klímaváltozás jelenti a legsúlyosabb veszélyt a nemzetbiztonságra - ClimeNews

Id. Bernie Sanders amerikai demokrata elnökjelölt meggyőződése szerint jelenleg a klímaváltozás jelenti a legsúlyosabb veszélyt a nemzetbiztonságra. Az októberi választási vita során Sanders felhívta a figyelmet arra, hogyha nem teszünk valamit a globális klímaváltozási válság kezelésére, tehát nem térünk át a fosszilis energia források használatáról a fenntartható energia források használatára, akkor a Föld nem lesz többé lakható a gyermekeink és unokáink számára.

Sanders az októberi vitát követően végig kitartott az álláspontja mellet, mely az idei karácsonyi hétvégét követően egyre inkább beigazolódni látszik. Legalább 43 ember vesztette életét a hétvégén Amerikán végigsöprő extrém viharok és áradások során.

Lightning illuminates a house after a tornado touched down in Jefferson County, Ala., damaging several houses, Friday, Dec. 25, 2015, in Birmingham, Ala. A Christmastime wave of severe weather continued Friday. (AP Photo/Butch Dill)Több, mint 10 államban voltak tornádók a hétvégén és legalább 1000 otthont rongáltak meg a viharok ezzel több millió dolláros károkat okozva. Több millió ember került így nehéz helyzetbe valamint több ezer repülőjáratot kellett törölni vagy késleltetni. A fő útvonalakat ellepte a hó vagy elárasztották a folyók.
Míg az Egyesült Államok déli részén tomboltak a viharok, New Yorkban több, mint 21 Celsius fok volt karácsonykor. Az USA-n kívül Dél-Amerikát és az Egyesült Királyságot is nagy viharok sújtották, világszerte 160 000 embert kellett kitelepíteni.

Összességében 2015 az eddigi legforróbb év volt, melynek során az extrém meleg időszakokat extrém hideg időszakok követték és mindezekhez extrém időjárási jelenségek párosultak.

A klímaváltozás jelenti a legsúlyosabb veszélyt a nemzetbiztonságra - ClimeNewsKutatások azt mutatják, hogy az extrém időjárás közvetlenül kapcsolatban áll az ember által okozott klímaváltozással. A Meteorológiai Világszervezet (WMO) adatai szerint a 2011 és 2015 közötti időszak az eddigi legmelegebb időszak volt, számos klímaváltozáshoz köthető extrém időjárási jelenséggel és hőhullámmal. Michel Jarraud a WMO intézményi főtitkára szerint, a légkörben lévő üvegház gázok mértéke történelmi magasságokat ért el.

Más szóval, Sanders szavai teljes mértékben beigazolódni látszanak, ám a klímaváltozás nem csak Amerikára hanem az egész világra hatalmas veszélyt jelent.

Habár a klímaváltozás egyre nagyobb veszélyt jelent az emberiségre a világ politikusai és hírműsorai folyamatosan az Iszlám szélsőségesek által jelentett veszélyt hangoztatják. Ezzel szemben csupán néhány amerikai vesztette életét dzsihadista támadások során. Ez alapján tisztán látszik tehát, hogy több amerikai vesztette életét az idei karácsonyi hétvége alatti viharokban, mint szélsőségi iszlamista támadásokban 2001 szeptember 11 óta.

Forrás: Pál Tamás http://www.salon.com/2015/12/29

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.