JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Környezetvédelmi világnap

word environment day 2013-new1972-ben június 5-én Stockholmban “Ember és bioszféra” címmel megnyílt az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciája, amely ezt a napot határozatában nemzetközi környezetvédelmi nappá nyilvánította. A világnapot minden évben más országban és témában rendezik meg. Célja, széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, a közös cselekvés és együtt-gondolkodás elősegítése, a fenntartható fejlődés eszméjének terjesztése.

2009-ben ezen a napon mutatták be az azóta nagy sikerűvé vált Otthonunk című francia dokumentumfilmet, 2011-ben pedig Az Élet hívó szava című dokumentumfilmet, mely a biodiverzitás csökkenésére hívja fel a figyelmet.

Idén az üzenet Mongóliából érkezik: Itt az idő! Csatlakozz hozzánk június 5.-én, a Világ Környezet napján, bárhol is vagy! A Globális ünnepünkön, ahol ebben az évben a téma az étel pazarlás. A világon előállított ételek 1/3-át elpazarolják, vagy kárba vész. Mindenki csökkentheti az étellenyomatát! Ami jó hatással van a környezetre. Az ételpazarlás csökkentése vizet, földterület felhasználást és károsanyag kibocsájtást takarít meg, ami természetesen mindannyiunkra jó hatással van. Az ételpazarlás csökkentése  jó hatással van az emberekre, a bolygónkra és a zsebünkre. Tegyél mindezért a Világ Környezet napján! Tégy egy fogadalmat, hogy a mai naptól nem pazarolsz annyi ételt! Nézd meg, hogyan a www.unep.org/wed oldalon! Könnyű, mint gondolkodni, enni, megtakarítani. Csökkentsd az étellenyomatodat! Csatlakozz a mozgalmunkhoz egy egészségesebb bolygóért és hallasd a hangodat!