A karbonsemlegességhez vezető út a túlélés versenyévé válik

Az északi sarkkör felett a hőmérséklet 38°C-ra, 17°C-kal emelkedett az átlag fölé!

A karbonsemlegességhez vezető út a túlélés versenyévé válik | ClimeNews

Ez egy teljesen őrült helyzet. Ahol a legmelegebbet mérték az a tél egyik leghidegebb helye a Földön. Az Északi-sarkvidék sokkal gyorsabban melegszik, mint a világ többi része. Ennek súlyos következményei lesznek az örök fagymező olvadására, az északi-jég olvadására, az óceánok áramlásainak körforgására, a tengerek és óceánok savasodására, a levegő hőmérsékletére, a tengerszint emelkedésre, növények és állatok (beleértve az embereket) élőhelyeire, az emberi egészségre, árvizekre, aszályra, tüzekre stb. Nem vagyok tisztában azzal, hogy lennének pozitív hatásai ennek az anomáliának.

QFPC - Minőségi Családtervezési Karbonkredit | hirdetés

Ha szerencsések leszünk, a globális hőmérsékletet 2°C alatt tudjuk tartani – ez is egyébként pusztító lesz. Ezen felül az élet így is kaotikus és finoman fogalmazva kellemetlen lesz. Túl későn ébredeznek a legtöbben, de továbbra is cselekedhetünk a káros hatások enyhítése érdekében. Ez sokkal komolyabb, mint a Covid-19!

Mi vagyunk az első generáció, aki megtapasztalta a változást, és az utolsó generáció, aki megállíthatja azt. Minden bizonyíték ellenére, továbbra is, soha nem tapasztalt mennyiségben égetjük a fosszilis anyagokat.

Hallhattuk a tudósoktól. Elmondták az igazat, valódi kutatások alapján. Ideje abbahagyni a halogatást! Ideje figyelni! Ideje eszközölni a megoldásokat!

– hangzott el a Forrongó Jég című filmben!

Ne borzongjunk bele a következmények ismeretétől, és pláne azoktól akik a mai napig tagadják a klímaváltozást, az okait, vagy a következményeit, levéve a fókuszt a hatékony megoldások elterjesztéséről.

Azok az emberek, akik úgymond “jobban tudják”, emberiség elleni bűnt követnek el. A Hágai Nemzetközi Bíróságon a helyük az ilyeneknek. Bízom benne, hogy lesz rá törvény hamarosan. A klímaváltozás tagadói elérték már így is, hogy késleltessék a tetteket és emiatt egy sokkal fenyegetőbb probléma is felbukkant időközben. Az olvadás és a hőmérséklet emelkedés miatt, egyre nagyobb mennyiségben metán áramlik a légkörbe.

A globális felmelegedés minden egyes nap gyorsul, és a karbonsemlegességhez vezető út a túlélés versenyévé válik.

Rampasek, László A.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.