Gigacégek a karbonsemleges kérdésről

A világ TOP cégei már karbonsemleges működésben termelik a pénzt a tulajdonosaiknak és a munkavállalók ott biztonságban érezhetik magukat.

Legalábbis addig a pillanatig biztosan, ameddig a még környezetszennyező vállalatok miatt a klímakatasztrófa bekövetkezik és a túlnépesedés a fenntarthatatlan stabilizált állapotot meg nem szünteti szerte a világban. Erre előre megfogalmazott forgatókönyveket, ha máshonnan nem is, de a katasztrófafilmekből ismerünk, mégis sokan még elengedik a fülük mellett az egyik kézenfekvő megoldást a karbonsemlegesítésre. Emlékeztetőként a Párizsi Klímavédelmi Megállapodás szövege egyértelműen a történelem szemétdombjára helyezte a fosszilis energiákra épülő ipart. Tehát a karbonsemlegesség a fenntarthatóság megkerülhetetlen elemévé vált! A következőkben olvasható, hogyan vélekednek a vállalatok, illetve azok felelősen gondolkodó vezetői a karbonsemlegességről. (RL)

Gigacégek a karbonsemleges kérdésről - ClimeNews - Hírportál „A Microsoft elkötelezett aziránt, hogy működésünket karbonsemlegessé tegyük: hogy elérjük a nettó zéró kibocsátást adatközpontjaink, szoftverfejlesztő laborjaink, irodáink, gyáraink, valamint alkalmazottaink üzleti útjai esetén, mindezt 60 országban. A karmonsemlegességgel kapcsolatos célkitűzéseinket annak révén érjük el, hogy nyilvántartást vezetünk egy nemzetközi karbondíj-model alapján, ami költségeket számít fel üzletcsoportjainknak az energiafelhasználásukból fakadó üvegházhatású gázkibocsátás után. A saját működésünkön kívül komoly lehetőséget látunk abban, hogy felgyorsítsuk és támogassuk a karbonsemlegesítést, illetve a fenntartható közösségek kialakítását elősegítő fejlesztéseket, különösen tekintettel a fejlődő országokra. A közösségi projektekbe való beruházás révén hozzájárulunk egy alacsony karbonlábnyomú fenntartható gazdasági fejlődéshez.”

Tamara “TJ” DiCaprio, Sr. Director, Environmental Sustainability, Microsoft Corporation
.

Gigacégek a karbonsemleges kérdésről - ClimeNews - Hírportál“Az Adidas csoportot már régóta ismerik a vezető szerepéről, ha a CSR-ről és környezeti felelősségvállalásról van szó. A Zöld Vállalat Kezdeményezés víziónkkal, ami arról szól, hogy karbonsemleges vállalattá váljunk, elköteleztük magunkat aziránt, hogy folytassuk a karbonlábnyomunk mérését, hogy lecsökkentsük a széndioxid-kibocsátásunkat, és hogy kompenzáljuk az elkerülhetetlen kibocsátásokért.”

Herbert Hainer, CEO adidas Group
.

Gigacégek a karbonsemleges kérdésről - ClimeNews - Hírportál“A Sony továbbra is lépéseket tesz az „Út a Zéróhoz” környezeti terve alapján, ami a zéró ökológiai lábnyom 2050-re történő elérésére irányul, és a klímaváltozás enyhítése az egyik a négy fontos perspektíva* közül, amit figyelembe veszünk amikor reagálunk a környezeti problémákra.

A legújabb középtávú környezetvédelmi célkitűzéseinkben, a Zöld Menedzsment 2020-ban továbbra is elkötelezzük magunkat a karbonlábnyomunk mérése és kibocsátásunk csökkentése felé, valamint proaktív módon használjuk a megújuló energiát, ahol csak lehet.

A céljaink eléréséhez szükséges a Sony innovációs és kihívásszerető szelleme. A Sony ugyanazt az innovatív szellemet, ami a termékeiben, szolgáltatásaiban és tartalmaiban is megtalálható, azon erőfeszítéseinek dedikálja, hogy elérje a Zöld Menedzsment 2020-ban felsorolt célokat, és tovább haladjon az Úton a Zéróhoz.
*A négy perspektíva név szerint: enyhíteni a klímaváltozást, megőrizni az erőforrásokat, ellenőrizni a vegyi anyagok felhasználását, és elősegíteni a biodiverzitást.”

Sony Corporation

Forrás: Gigacégek a karbonsemleges kérdésről - ClimeNews - Hírportál