Saját jövőd érdekében állj a nők mellé!

Te hová állsz? #RightByHer (A nő mellé)

Saját jövőd érdekében állj a nők mellé! | ClimeNews - Hírportál
TORORO, UGANDA – JULY 25: Women waiting to receive antenatal counseling and checkups at Mukujju clinic. This clinic is supported by DSW. July 25, 2014 in Tororo, Uganda. (Photo by Jonathan Torgovnik/Reportage by Getty Images).

Ma 115 millió szub-szaharai afrikai nő él, akit 18 éves kora előtt adtak (el) férjhez.
Afrikában négyből három nőnek elérhetetlen a fogamzásgátlás, amire szüksége lenne.
Három percenként meghal egy nő terhességben, szülésben.

Ennek a videónak a terjesztésével segíthetsz, hogy ne essen teherbe másodpercenként 3 nő az akarata ellenére. Ne legyen baleset a terhességek közel fele. Ne induljon nyomorúságosan a gyermekek legalább negyedének élete, akiket a szülei nem akartak.

25 éves a Pekingi Deklaráció és Platform a Cselekvésért a nők és lányok fölerősítéséért az egész világon. A kormányok világszerte megígérték, hogy megvédik és elősegítik a nők és lányok jogait.
De még mindig távol állunk attól, hogy biztosítsuk minden nő és lány jogait. A haladás egyenlőtlen és lassú. A globális célokat nem értük el. Százmilliók nélkülöznek.

Eljött az ideje, hogy a nők mellé állj #RightByHer

2020 különösen fontos év Európa és Afrika jövőbeli kapcsolatában, hogy állást foglaljunk a nők és lányok mellett, gyakorlatba átültetve az ígéreteket. Csatlakozz hozzánk, és állj a nők mellé! Lájkold, oszd meg a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány anyagait, és karbonsemlegesítsd magadat a fogamzásgátlást nélkülözők segítésével:

QFPC - Minőségi Családtervezési Karbonkredit | hirdetés

A jövőbeli partnerség az EU és Afrika között megerősítheti az afrikai kormányok által tett ígéreteket, azáltal, hogy aláírjuk a Maputo Protokollt, hogy megvédjük és elősegítsük a nők és lányok jogait.
A megújult EU-Afrika stratégiának, és a Cotonou utáni egyezmény EU-Afrika oszlopának szervesen magában kell foglalnia a nők és lányok jogainak védelmét és elősegítését, beleértve a szexuális és reproduktív egészséget és jogokat (magyarán főleg a fogamzásgátlás emberi jogát)

A nők mellé fogsz állni? #RightByHer

Ezt a kérdést teszi föl új videónk. Messzire el akarjuk terjeszteni az üzenetet, hogy felhívjuk a figyelmeket az afrikai nők és lányok jogaira 2020-ban.
Szóval ne csak megválaszold a kérdést, de terjeszd is a világban! Tedd föl a kérdést családtagjaidnak, barátaidnak és kollégáidnak: A nők mellett állsz?
Kérünk csatlakozz hozzánk ma, azáltal, hogy megosztod a videót a saját szociális médiacsatornádon, vagy az alábbi Tweet megosztása révén!

Ha szeretnéd megfogalmazni a saját üzenetedet, találsz itt egy szociális média toolkit-et:
Köszönjük, hogy a nők mellé állsz #RightByHer

Ha szeretnél többet megtudni a #RightByHer projekről, látogass el ide: rightbyher.org
Forrás: BOCS Civilizációtervezés Alapítvány | BLOG

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.