JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

A klímaváltozás – szkeptikusok ekkora pofont még sose kaptak

Nem fogja többé szkeptikusoknak nevezni a világ egyik legnagyobb hírügynöksége, az AP azokat, akik nem ismerik el, hogy a klímaváltozás okozója az emberi tevékenység, mert ezzel a megnevezéssel túl sok tudományos hitelt ad szavaiknak. Ezentúl inkább a “klímaváltozásban kétkedők” lesz a csoport megnevezése, bár vannak, akik szerint még ez is túl kedves.

Ekkora pofont még sose kaptak a klímaváltozás-szkeptikusok - ClimeNews

Az AP egy blogbejegyzésben fejtette ki, hogy a szkeptikus szó csak olyan tudósokra vonatkozhat, aki következetes tudományos módszertannal harcolnak például az áltudományok és a miszticizmus ellen, de olyan emberekre nem lehet ezt használni, akkor egyszerűen csak tagadják egy olyan dolog – az ember okozta klímaváltozás – létezését, amit a tudományos publikációk 90 százaléka alátámaszt.

A klímaváltozás-tagadó azonban az AP szerint mégiscsak túl erős kifejezés lenne, mert nagyon emlékeztet a holokauszt tagadóra, ezért a hírügynökség a “klímaváltozásban kétkedők” kifejezés mellett döntött. Vannak olyan tudósok, akik szerint ez még mindig túl megengedő, mert a kétkedés még mindig intellektuális erőfeszítést feltételez, miközben szerintük a klímaváltozásról szóló adatokat és az elméletet tagadók körében ilyesmiről szó sincs.

Forrás: Quartz (https://blog.ap.org/announcements/an-addition-to-ap-stylebook-entry-on-global-warming)