Pánikból ébredés? Aki kimarad, lemarad

A pillanatnyi pánikból végre ébredés lehet: egyre többen beszélnek a világjárvány mögötti globális ökológiai válságról, s már annak legfőbb okáról, a túlnépesedésről és a tovább robbanó népességről is.

 

Pánikból ébredés? Aki kimarad, lemarad | ClimeNews - Hírportál

A járványban fölerősödik az együttérzés, egymásra vigyázás, globális és hosszútávú gondolkodásmód – s kiterjed a válság gyökerének gyógyításáig: hogy segítse a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliókat.

Az emberiség sorsa azon múlik, hogy a serdülőket és nőket tudatlanságban tartó prűdséget és kőszívűséget kinőve megadja-e a történelem legnagyobb létszámú fiatal generációjának a tudást és eszközöket az évi százmilliónyi baleset-teherbeesés megelőzéséhez, s így a bioszférát romba-döntő népességrobbanás visszafordításához.

Ma még a fordulatot sürgetők egy része is tudatlan, hiteltelen: a túlfogyasztást kárhoztatják – tévesen. De a túlnépesedés tabuját feszegetőket már egyre kevésbé tudják háttérbe szorítani a tudományos világban, az oktatásban, a politikában, a mozgalmakban, az egyházakban és a médiában. A Földet ugyanis kizárólag a népességrobbanás terhelte túl: a fejenkénti ökolábnyom évtizedek óta nem növekszik, a jómódúaké még csökken is, s a szegénységből följebb emelkedőké nő.

Ráadásul a túlfogyasztásról papolók hiteltelenek, képmutatók, hiszen maguk sem képesek 1.63 gha ökolábnyom alatt élni. Pedig ma már csak ennyi jut egy főre a Földön, fele annyi mint fél évszázada – a népességrobbanás miatt. Az USA és Európa is durván túlnépesedett, hiába hazudják az ellenkezőjét a nők terjedő szülés-sztrájkjától megrémült népességfogyás-pánikolók és frusztrált szaporodás-erőltetők, nőelnyomók.

A fogamzásgátlás emberi jogának (ENSZ, 1968) fél évszázada semmibe vevése végzetes: az emberiség most már vagy tönkreteszi a bioszférát, vagy világnyomorba süllyed. Jelenleg mindkettő folyik: a népességrobbanó kecskenyáj ugyan tönkre-rágja a káposztaföldet, mégis egyre erősebben éhezik. Nincs megoldás a fogamzásgátlást nélkülözők segítése nélkül!

„The widespread inability of “educated” people to think is frequently underlined by statements on how ‘we don’t have a population problem, just a problem of too much consumption.'” /Paul R. Ehrlich: A pandemic, planetary reckoning, and a path forward/

A “képzett” emberek gondolkodásképtelenségét gyakran hangsúlyozzák azok a kijelentések, amelyek szerint ‘nincs népességproblémánk, csak a túl sok fogyasztás problémája.’

A megoldással kapcsolatban keresse a BOCS Civilizációtervezés Alapítványt. Ne csak beszéljünk róla, legyen a megoldás aktív részese!

Simonyi, Gyula I.
Forrás: BOCS BLOG


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.