JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Konferencia a fenntarthatóság jegyében

Nagypáli – Jó példát mutat a fenntartható életvitelre a Zala megye csodafalujaként ismert Nagypáli.

Nem véletlen, hogy az iCC a község Innovációs Központjában szervezett konferenciát a fenntarthatóság jegyében. A Föld élhetőségének ügyéről, vállalati gyakorlatokról, és a BGF Zöld Kampuszáról is beszéltek a résztvevők.

Az iCC brand egy olyan kezdeményezés, amelyhez olyan cégek, települések csatlakozhatnak, amelyek maguk is tesznek az élhető környezetért figyelembe környezetvédelmi és gazdaságossági szempontokat. A Nagypáliban rendezett találkozón a szelestei Kastélyszálló ügyvezetője egy tanúsítványt vehetett át azért példás környezetéért, amellyel kapcsolódott az iCC közösséghez, így használhatja az iCC védjegyet. Fenntarthatóság - Virag-Nagypali_konf.2014.okt4Lampertné Katona Mónika stratégiai dékán-helyettes a BGF Zöld Kampuszát mutatta be, és azt mondta a szelektív gyűjtés bevezetésével jelentős hulladékcsökkenést tudtak elérni. Balázsné dr. Lendvai Marietta, főiskolai docens pedig azt mondta a két év alatt közel 4000 látogatója volt a Zöld Kampusznak.

A BGF Zöld Kampusza és az iCC között idén szeptember óta szoros a kapcsolat. Több környezetvédelmi programot valósítottak már meg együtt, ilyen volt például a virágültetés Zalaegerszegen.

A találkozóval a Zala megyei vállalkozásokat, polgármestereket és magánszemélyeket szeretnének ösztönözni a környezettudatos életvitelre, az eddigi jó példákkal alátámasztva.

Forrás: ZTV Hiradó

Érdekességként egy a témát jól felvezető előadás magyar fordítással is levetítésre került ezen a konferencián. Aki már tud róla, kötelessége továbbadni a benne lévő információkat arról, hogy ha az klímát létrehozó alkotóelemekből néhányat kicserélünk, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy a következő osztásoknál nem azt kapjuk amire számítottunk az időjárással kapcsolatban. Prof. Jennifer Ann Francis ezt nagyon jól szemlélteti fantasztikus előadásában.


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.