48 órás rekordok az EMU 6 napos futóversenyén

Napsütéssel érkeztek a 48 órás rekordok az EMU 6 napos futóversenyére.

Az időjárás nem kényeztette el a világkupa résztvevőit, bőven hullott az égi áldás a versenyzőkre az első két napon.

Kristina Paltén Svédország, új 48 órás nemzeti női rekord: 288,241 km - ClimeNews - Fotó: Szilvia Őszi

A mostoha idő ellenére már rögtön az első órákban látszott, hogy a kiváló (az IAU-tól nemzetközi ezüst minősítést megkapó) pályán az igen erős nemzetközi mezőny ismét számtalan csúcsot fog produkálni úgy a 6 napos versenyben, mint a hivatalosan mérhető résztávok illetve részidők tekintetében.

A férfiak küzdelmében habár az első 24 óra után a Dél-afrikai Johann van der Merwe vezette a mezőnyt, hamar érvényesült a „lassan járj, tovább érsz” elve. A mezőny legtapasztaltabb és 1000 kilométer feletti egyéni eredménnyel büszkélkedhető futója a német Wolfgang Schwerk átvette a vezetést és 48 óra után 347 kilométer fölötti teljesítményével több mint 25 kilométeres előnyt szerzett a 2. helyre feljövő svéd Johann Steenel (322 km) szemben. Az élen őket követi a litván Aidas Ardzijauskas (308 km) és a japán Tomoyuki Sasaki (306 km), az ausztrál Martyn Fryer (302 km) és a francia Olivier Chagne (301km) előtt.
Az első két nap után a nőknél nem meglepő módon a világklasszis japán Sumie Inagaki van elöl 303 km-el, őt követi a nagyon szépen, meggyőzően futó svéd Kristina Paltén (288 km) és a korábban már e versenyt korábbi megnyerő német Silke Gielen (281 km).

A magyarok közül a férfiak abszolút  versenyében Molnár Péter (276 km) a 12., Pula Tamás (252 km) a 21., Lajkó Csaba (252 km) a 22., míg Bozó Pál a M75 kategóriában az első (193 km). Az egyetlen női magyar induló Deák Ferencné Edit (F60 kategória) az első 48 óra alatt 164 km-et futott.

Az első 48 órában 16 egyéni rekord,

4 korosztályos országos road (országúti) rekord,Carbon Neutral - Race | ClimeNews
10 korosztályos abszolút rekord,
1 abszolút nemzeti csúcs született.
A 74 indulóból 31 futó állított fel rekordot 48 órában.

Forrás: EMU

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.