JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Talán idióták dolgoznak a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben?

Miközben a nemzetközi politikában a klímavédelemmel kapcsolatos kijelentések és intézkedések sora borzolják a kedélyeket világszerte, megtapasztalva közben azt a melegedési tendenciát, amit még a tudósok is alábecsültek. Eközben itthon sűrű homály van még mindig a fejekben alapvető klímavédelmi kérdésekben.

“A Fővárosi Hulladékhasznosító Műben vagyok, azt mondják “klímasemleges CO2-ot bocsátanak ki” !” Nem akartam hinni a szememnek, amikor ezt olvastam az egyik közösségi oldalon és jobban utánajártam a dolgoknak.

Talán idióták dolgoznak a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben? - ClimeNews

Hát kedves olvasó győződjön meg saját maga a lenti brutális videóban hallható, minősíthetetlen és förtelmes, teljes mértékben megtévesztő állításokról, amelyből kénytelen vagyok idézni.

11’16”-tól “A hulladékhasznosítómű egy speciális erőmű, melynek tüzelőanyaga a vegyesen gyűjtött kommunális hulladék.” Ez idáig rendben is van!

Kommunális hulladék biomasszának álcázva! Döntse el Ön...11’49”-től “A biomassza égetésekor keletkező szén-dioxid nem terheli a légkört, nem okoz üvegházhatást, mert a keletkező szén-dioxid visszaépül a fák és növények szerkezetébe.” Ilyen hazugságot állítani csak az mer, aki olyan cégnek a képviseletében nyilatkozik, akinek a weboldalán a Környezeti teljesítmény adatai lapon nem található semmilyen ellenőrizhető információ! Sőt semmilyen információt nem publikáltak önként. Vagy, (szándékosan) keveri a vegyesen gyűjtött kommunális hulladék (lásd a fényképen) kifejezést a biomassza kifejezéssel, aminek elégetése szintén környezeti terheléssel jár!

12’02”-től “Mint zöld energiaforrás a hulladékhasznosítómű villamos teljesítményét tekintve megegyezik 12 szélturbinával vagy két kiskörei vízi erőművel.” Ez az állítás bizonyítja a legjobban, hogy a 20. század egyik vívmánya a hulladékégető a “Hülyeség kora” egyik jelképe lehet azzal együtt, aki Zöld energiaforrásnak tekinti. Mikor jutunk odáig, hogy a megfelelő embereket ültetünk a megfelelő pozícióba és azt teszik, amit a jelenkor megkövetel és a károsanyag kibocsátásukat 100%-ban semlegesítik mint például a LEGO vagy a Google, nem pedig hadoválnak össze-vissza, mintha minden rendben lenne.

A saját véleményem, hogy a kommunális hulladék elégetésével egy sor olyan környezetvédelmi problémát okozunk, aminek a megoldásáról kell szóljon a teljes technológiai sor több mint a fele! A végén pedig a füstgázokból visszanyert veszélyes anyag a hulladéklerakóba kerül. Felteszem a kérdést, megéri?

Kedves tanítónénik és tanítóbácsik, akik a következő generációkat okítjátok a szépre, jóra. Ajánlom figyelmetekbe ezt a cikket elrettentő példaként 2016. november 30-án!

Rampasek László