A szegénységből kiemelkedésnek ez a kulcsa

Te is közfelháborodnál, ha az EU óvszert küldene az éhezőknek? Pedig a szegénységből kiemelkedésnek ez a kulcsa, nem a segély.

A szegénységből kiemelkedésnek ez a kulcsa | ClimeNews

S emellett a leghatékonyabb klímavédelem, természet- és környezetvédelem, kulcsa a nők fölerősödésének és a konfliktusok enyhítésének stb. Alapvető emberi jog a fogamzásgátlás (ENSZ, 1968), és gyermekjog is, hogy felkészült szülők felelős döntéséből foganjanak meg! A vallásoknak is kötelességük ezt a nélkülözést enyhíteni!

Ráadásul sokkal több pénzt takarít meg a baleset-teherbeesések egészségügyi költségeiből, mint amennyibe kerül. Tehát még pénzügyileg is megéri. Miért nincs akkor elég óvszer??

BOCS Civilizációtervezés Alapítvány / BOCS Global Think Tank Foundation
A fejlett országok nem ismerik föl már a saját érdekeiket se, olyan gyorsan megváltozott a világ és olyan gyorsan avult el a döntéshozók tudása is. Az évente százmilliárd eurónyi segélyből szinte semmit nem adnak fogamzásgátlásra, mert az tabu.
Aztán persze vitatkoznak a menekült-áradaton, de egyik oldalnak sincs elég esze és szíve a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliókat segíteni. Pedig ez a szegények és gazdagok közös és életbevágó érdeke lenne.

A másfél perces videó arról szól, hogy Kenyában évente 455 millió óvszer kellene, de a kormány csak 19 milliót tud adni. Az EU a bevándorlás-ügy százmilliárdjainak pici részéből megoldhatná, s akkor nem lenne bevándorlási nyomás Európán.
De a jómódúak közgondolkodása is annyira prűd és elavult, hogy a politikusok inkább titkolják a segélyezést, mert nincs társadalmi támogatottsága. Óvszert meg végképp nem mernek finanszírozni.

Simonyi, Gyula I.
BOCS Civilizációtervezés Alapítvány elnöke

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.