Stuart Scott a fiatalokhoz szól – Iskolasztrájk a klímáért

Életemet az ökológiai józanság tanítására fordítottam egy őrült emberi társadalomban, ahol egy olyan elvont fogalmat, mint a pénz, magasabbra értékelik, mint magát az életet.

Stuart Scott a fiatalokhoz szól - Iskolasztrájk a klímáért | ClimeNews

Jelenleg (2019) rákos betegségben szenvedek, és így szaggatottan beszélek, felhívással fordulva a fiatalokhoz, és emlékeztetem őket, hogy sokkal több hatalommal rendelkeznek, mint gondolják. A hetenkénti iskolai sztrájk sokkal fontosabb, mint egy napi hiányzás az iskolából.

A sztrájk most sokkal fontosabb, mint az iskolába járás. Mivel tanár vagyok, nagyon radikális dolog ezt mondani. De nem lesz értelmes munka, vagy karrier – bár az iskolába járás látszólagos oka ez – ha a tiltakozások és sztrájkok eredménytelenek lesznek.

Ezért buzdítom a fiatalokat arra, hogy terjesszék ki az iskolai sztrájkokat a heti egyik napról 2-re, majd 3-ra stb. Ha a gyerekek milliói több napra távol maradnak az iskolából, hogy a klímáért sztrájkoljanak, akkor a kormányok tudni fogják, hogy muszáj változtatniuk. Ez nem csak

erkölcsi meggyőzés

kérdése. Az iskolák, és az iskolai rendszerek finanszírozást a hallgatói részvétel alapján kapnak. Ha egy csomó diák tiltakozásként kihagy egy csomó iskolai napot, hidd el nekem, a színfalak mögött mozgásba lendülnek a dolgok.

Az ókori görög, Lüzisztraté című vígjáték arról szól, hogy az athéni és spártai nők miként állították le a háborút – megtagadva a férfiaktól a szexet, amíg a csata meg nem szűnt. Lényegében ezt a stratégiát követve, ha a fiatalok kimaradnak az iskolából a klíma védelmében – hogy eredményes lesz.

 

Forrás: Stuart Scott| Scientists Warning.org | Youtube


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.