A Banco Santander 2020-ban szén-dioxid-semlegessé válik

A Banco Santander 2020-ban szén-dioxid-semlegessé válik kibocsátás csökkentésekkel és carbon-offsettel. A Banco Santander elkötelezte magát amellett, hogy 2020-ban a szén-dioxid-semlegessé válik azáltal, hogy kiegyenlíti a saját tevékenysége során keletkező összes kibocsátását.

A Banco Santander 2020-ban szén-dioxid-semlegessé válik | ClimeNews - Hírportál

A bank, amelynek világszerte 200 000 alkalmazottja van az európai és az amerikai központi piacon, 2011 és 2018 között már 27% -kal csökkentette kibocsátását, miközben a villamos energia felhasználása 15% -kal esett vissza ugyanebben az időszakban.

A Csoport által megvásárolt villamos energia 43%-a megújuló energiaforrásokból származott 2018-ban, és a bank kötelezettséget vállalt arra, hogy 2025-re, ha lehetséges, megújuló energiaforrásokból nyeri az összes villamos energiáját. Ezen túlmenően világszerte épületeinek 100% -a rendelkezik majd az ISO 14001 szabvány tanúsítással 2025-ig a még hatékonyabb környezetgazdálkodási rendszer megtervezéséhez és megvalósításához.

Ezekkel és egyéb intézkedésekkel a bank várhatóan további 46% -kal csökkenti a teljes kibocsátást 2019-től 2025-ig.

Ana Botín, a Banco Santander csoport ügyvezető elnöke elmondta:

Santander a világ egyik vezető megújuló energiaforrás-szolgáltatója, és elkötelezettek vagyunk azért, hogy részt vállaljunk az éghajlatváltozás kezelésében. A ma bejelentett elkötelezettség fontos lépés. Az éghajlatváltozás kihívásaira csak együttműködéssel, az ambícióink és gyorsaságunk növelésével tudunk reagálni.

A Santander törekvését a saját kibocsátásának csökkentésére vonatkozólag akkora időzítette, amikor fokozza kezdeményezéseit a zöld gazdaságba való átmenet elősegítése érdekében. A bank, amely a megújuló energiával kapcsolatos projektek finanszírozásában világviszonylatban októberben nyitotta meg első zöld kötvényét, elkötelezte magát amellett, hogy 2019–2025-ös időszakra vonatkozóan 120 milliárd eurót, illetve további 220 milliárd eurót 2030-ig mobilizál a zöld finanszírozásokra.

Ezzel is elkötelezte magát az ‘Éghajlatváltozással kapcsolatos Kollektív Kötelezettségvállalás’ keretében, amelyet az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programjának finanszírozási kezdeményezése (UNEP FI) támogat. Az aláíró feleknek ágazatspecifikus, forgatókönyveken alapuló célok kitűzését és közzétételét írják elő a hitelezési portfóliók összehangolása érdekében az éghajlatváltozásról szóló Párizsi Megállapodással összhangban.

Forrás: Santander

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.