A Regent tesztrepülésén nagyon sima az utazás

Nézze meg, ahogy a Regent tesztrepülésre viszi elektromos tengeri-siklórepülőgépének prototípusát.

A Regent tesztrepülésén nagyon sima az utazás

Az elektromos repülő csónakokat fejlesztő startup, a Regent egy sor tesztfutamot hajtott végre a Rhode Island-i Narragansett-öbölben, hogy bebizonyítsa, egyedülálló járművei az elvárásoknak megfelelően “úsznak, kiemelkednek és repülnek”.

A Regent társalapítója és vezérigazgatója, Billy Thalheimer elmondta, hogy a cég már 7 milliárd dollár értékű megrendelést halmozott fel a tengeri siklórepülőire.

Az első tervezett változat, a Viceroy, Thalheimer szerint 12 utast képes lesz gyorsabban szállítani a tengerparti vagy szigetek célállomásai között, mint a buszok, vonatok vagy hagyományos kompok, és olcsóbban, mint egy kereskedelmi járat. A vállalat szerint 2025 végére tervezik a kereskedelmi forgalomba állítását.

 

A kereskedelmi bevezetés előkészítése érdekében a vállalat megépítette a Viceroy negyedméretű prototípus változatát a valós körülmények közötti teszteléshez.

Ez a Squire becenevű prototípus modell képes volt lassan kihajtani egy Rhode Island-i kikötőből, majd körülbelül 65 km/órás sebességről a levegőbe emelkedni, ahol körülbelül 3 méter magasan a nyílt óceán felett repült akár 80 km/órás sebességgel. A kereskedelmi változat a vállalat szerint magasabban, és akár 290 km/órás sebességgel fog repülni a víz felett.

Végül az utazóknak képesnek kell lenniük arra, hogy lemehessenek egy dokkhoz, és felszállhassanak ezekre a siklórepülőkre, mint egy hagyományos kompra vagy vízi-taxira.

A tengeri siklórepülő, amely távirányítók és egy részben automatizált rendszer segítségével indul és száll le, újratölthető lítiumion-akkumulátorral működtetve halad át a kikötőn és a hajóforgalom közepette. A hullámokon hidroprofilokon vág át, és olyanok, mint a víz alatti gólyalábak vagy szárnyak, amelyek hatalmas hullámtűrő képességet kölcsönöznek a hajónak, így még háborgó vizeken is simán halad.

A kikötő szélére érve a Regent vízisikló felgyorsul és felszáll, egy szárnyfesztávolságon belül maradva a vízfelszínhez képest. “Olyan, mintha egy légpárnán repülnénk – olyasmi, mint egy pelikán” – mondta a vezérigazgató.

Mike Klinker, a Regent társalapítója és technológiai igazgatója szerint technológiai szempontból az a trükkös rész, hogy olyan járművet tervezzenek, amely képes a hidroplánon való lebegésből a víz fölé emelkedni.

“Amikor a jármű a hidroplánokon van, alapvetően olyan, mintha gólyalábakon közlekedne a vízfelszín felett” – mondta a technológiai igazgató. “A hullámok elhaladnak alattad. Tényleg el vagy szigetelve minden olyan hullámzástól vagy instabilitástól, amelyen egy hagyományos hajóúton kényelmetlenül éreznék magukat az utasok.”

Amint a hajó felemelkedik a vízfelszínről, és kihúzza a vízből a hidroplánokat, “olyan, mintha egy hagyományos utasszállító repülőgépen ülnél, ahol nagyon sima az utazás, azzal a különbséggel, hogy alacsonyan repülünk a víz felszíne felett, így olyan, mintha egy második emeleti ház ablakából látnád az óceánt, és remek kilátás nyílik a körülötted lévő városokra” – mondta Klinker.

A legnagyobb elektromos repülőgép, amely valaha repült

A nyári sikeres tesztek után a Regent célja, hogy a Viceroy tengeri siklórepülőgép 2025 végére szolgálatba álljon. A startup cég egy 100 utas befogadására alkalmas, Monarch névre keresztelt tengeri-siklórepülőgépet is fejleszt, amely 11 tonna hasznos terhet képes szállítani. Reményei szerint ezt a nagyobb modellt 2028 végére állítja majd szolgálatba.

Forrás: Lora Kolodny és Andrew Evers | CNBC


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.