Világszerte környezetükért aggódó aktivisták és civilek tömege tüntet

Wellington, Madrid, Párizs, New York, csak négy a hétfői klímatüntetések helyszínei közül. Világszerte környezetükért aggódó aktivisták és civilek tömege lepte el az utcákat, fiatalok és idősek követeltek cselekvést a bolygó megmentése érdekében.

Világszerte környezetükért aggódó aktivisták és civilek tömege tüntet | ClimeNews

A megmozdulásokon több száz ember vettek őrizetbe.

Elly Baxter, az Extinction Rebellion Sydney szóvivője elnézést kért azoktól, akiket bármilyen módon zavar az akciójuk.

Nekünk sem jó, hogy itt vagyunk, nem akarjuk kellemetlenné tenni az emberek életét. Egyet akarunk: hogy a kormányok cselekedjenek.

Nem egy városban végződött őrizetbevételekkel a tüntetés. Londonban több mint 270 embert állítottak elő, miután az aktivisták kulcsfontosságú utakat zártak le, megbénítva a közlekedést. Volt, aki a járművekhez láncolta magát.

Berlinben és más városokban vörösbe öltöztek a tüntetők, azt szimbolizálva, hogy a klímaváltozás miatt fajok tűnnek el a Földről.

Volt, ahol Noé bárkájának másolatát is megépítették.

A Sea Watch egyik mentőhajójának nyáron őrizetbe vett kapitánya, a német aktivista, Carola Rackete a következőképpen fogalmazott:

Eredeti szakmám szerint természetvédelmi ökológus vagyok. Katasztrófaként élem meg, hogy a szövetségi kormány semmit sem tesz annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a klímakatasztrófa, hogy eltűnjön a biodiverzitás a bolygónkról. Ezek a folyamatok egzisztenciális krízisbe taszítják az emberiséget

- mondta.

Greta Thunberg Dél-Dakotában, amerikai őslakosokkal együtt vett részt a tüntetésen.

New York-ban mindeközben művért locsoltak szét a Wall Streeten: vészhelyzet van, az idő lejárt, cselekedni kell, vagy mind meghalunk - üzenték az Extinction Rebellion, vagyis a magát a kihalás elleni lázadásnak nevező radikális környezetvédelmi mozgalom aktivistái.

Forrás: Euronews


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.