Világszerte környezetükért aggódó aktivisták és civilek tömege tüntet

Wellington, Madrid, Párizs, New York, csak négy a hétfői klímatüntetések helyszínei közül. Világszerte környezetükért aggódó aktivisták és civilek tömege lepte el az utcákat, fiatalok és idősek követeltek cselekvést a bolygó megmentése érdekében.

Világszerte környezetükért aggódó aktivisták és civilek tömege tüntet | ClimeNews

A megmozdulásokon több száz ember vettek őrizetbe.

Elly Baxter, az Extinction Rebellion Sydney szóvivője elnézést kért azoktól, akiket bármilyen módon zavar az akciójuk.

Nekünk sem jó, hogy itt vagyunk, nem akarjuk kellemetlenné tenni az emberek életét. Egyet akarunk: hogy a kormányok cselekedjenek.

Nem egy városban végződött őrizetbevételekkel a tüntetés. Londonban több mint 270 embert állítottak elő, miután az aktivisták kulcsfontosságú utakat zártak le, megbénítva a közlekedést. Volt, aki a járművekhez láncolta magát.

Berlinben és más városokban vörösbe öltöztek a tüntetők, azt szimbolizálva, hogy a klímaváltozás miatt fajok tűnnek el a Földről.

Volt, ahol Noé bárkájának másolatát is megépítették.

A Sea Watch egyik mentőhajójának nyáron őrizetbe vett kapitánya, a német aktivista, Carola Rackete a következőképpen fogalmazott:

Eredeti szakmám szerint természetvédelmi ökológus vagyok. Katasztrófaként élem meg, hogy a szövetségi kormány semmit sem tesz annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a klímakatasztrófa, hogy eltűnjön a biodiverzitás a bolygónkról. Ezek a folyamatok egzisztenciális krízisbe taszítják az emberiséget

– mondta.

Greta Thunberg Dél-Dakotában, amerikai őslakosokkal együtt vett részt a tüntetésen.

New York-ban mindeközben művért locsoltak szét a Wall Streeten: vészhelyzet van, az idő lejárt, cselekedni kell, vagy mind meghalunk – üzenték az Extinction Rebellion, vagyis a magát a kihalás elleni lázadásnak nevező radikális környezetvédelmi mozgalom aktivistái.

Forrás: Euronews

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.