Elhalasztják az ENSZ klímakonferenciáját a járvány miatt

Elhalasztják az ENSZ novemberre tervezett klímakonferenciáját a koronavírus-járvány miatt. A COP-26-ot a skóciai Glasgowban rendezték volna meg 26 ezer résztvevővel. A klímaváltozás megfékezéséről szóló csúcstalálkozót 2021-ben tartják meg. A hírt a rendezvény elnöke jelentette be.

Richard Dixon, a Föld Barátai skóciai szervezetének igazgatója úgy reagált, hogy nagyon fontos a károsanyag-kibocsátás csökkentése. 2020 sorsdöntő év a klímaváltozás elleni harcban, hiszen a 2015-ös párizsi klímaegyezmény életbelépésének dátuma. Nagyon sok témában kellett volna novemberben döntést hozni, de most minden csúszik.

Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon csalódástkeltő, de szükséges döntésnek nevezte a klímakonferencia elhalasztását.

A csúcstalálkozónak otthont adós stadiont a tervek szerint átmeneti kórházzá alakítják át a z új típusú koronavírussal fertőzött betegek számára.

A Greenpeace szerint nagyon fontos, hogy a klímakonferencia elhalasztását és a koronavírus-járvány terjedését a kormányok ne értékeljék úgy, hogy felfüggeszthetik a klímaváltozás elleni harcot és az ezzel kapcsolatos intézkedéseket. A későbbi gazdaságélénkítő intézkedéseknek sem eshet áldozatául a környezetvédelem, hiszen világjárvány elmúltával a klímavészhelyzet nem múlik el.

Több környezetvédelmi szervezet abban bízik, hogy a COP-26 elhalasztása nem csak a járvány miatt hozhat jó eredményt. Az Egyesült Államokban novemberben tartják az elnökválasztást. Ha a köztudottan klímaszkeptikus ipar-barát Donald Trump elveszti a választást, az Egyesült Államok új kormánya remények szerint visszatér a környezetvédelem mellett küzdő kormányok sorába.

Forrás: Euronews

Hivatalos:
Elhalasztják az ENSZ klímakonferenciáját a járvány miatt | ClimeNewsA COVID-19 az emberiség számára a legsürgetőbb fenyegetés manapság, de nem szabad elfelejteni, hogy az éghajlatváltozás az emberiség számára hosszú távon a legnagyobb veszély.
Hamarosan újraindul a gazdaság. Ez a nemzetek számára a gyógyulás esélye, a legsebezhetőbbek bevonása a tervekbe, és esély arra, hogy a 21. századi gazdaságot tiszta, zöld, egészséges, igazságos, biztonságos és rugalmasabb módon alakítsák ki.
Időközben továbbra is támogatjuk és ösztönözzük a nemzeteket, hogy a Párizsi Megállapodással összhangban jelentősen fokozzák az éghajlat-politikai ambíciókat.

Forrás: GOV.UK

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.