Greta Thunberg a francia Nemzetgyűlésben

Vegyes fogadtatásban részesült a francia Nemzetgyűlésben a világhírű fiatal klímaaktivista, Greta Thunberg.

Volt, aki örült a látogatásának, mások szerint viszont rossz példát állít a kortársainak. Mindenesetre Greta Thunberget 162 francia képviselő által aláírt levélben hívták meg egy, az összes képviselő számára nyílt eszmecserére a Nemzetgyűlésbe.

„Nem lehet egy olyan fiatal lány az ikonunk, aki nem jár iskolába, nem hisz a tudományban, és aki inkább az érzelmekkel, mint a megoldásokkal foglalkozik” – mondta a Republikánusok képviselője, Valérie Boyer.

Szerintem minden joga megvan itt lenni. Ő nem egy tudós, vagy egy egyszerű tini. Ő egy nemzetközi mozgalom, egy világszintű ügy képviselője. Szükségünk van szimbólumokra, és meg kell hallgatnunk a fiatalokat

- vélte egy baloldali politikus, Olivier Falorni a Radikális Mozgalomból.

Greta Thunberg megtekintette a parlament plenáris ülését, és részt vett egy bizottsági ülésen is.

Szerintem nem az jelenti a legnagyobb veszélyt, hogy nem teszünk semmit. Az igazi probléma az, amikor a vállalatok és politikusok úgy csinálnak, mintha valóban tennénk a környezet védelméért, miközben szinte semmi sem történik, csak az ügyeskedés megy

- mondta az aktivista.

A tizenhat éves lány által inspirált „Péntek a jövőért" mozgalom már több mint száz országban van jelen, köztük Magyarországon is.

Forrás: Euronews


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.