Greta Thunberg és Obama találkoztak

Nem kérte, hanem felszólította az azonnali cselekvésre az amerikai képviselőket Greta Thunberg svéd klímaaktivista keddi, az amerikai Kongresszusban tartott felszólalásán.

Greta Thunberg és Obama találkoztak | ClimeNews - Hírportál

A fiatal lány más, hozzá hasonlóan fiatal aktivistákkal érkezett Washingtonba, ahol két napon keresztül vesz részt találkozókon és tart előadásokat a törvényhozás épületében.

A legfőbb cél, hogy felhívják a figyelmet a most péntekre tervezett globális klímasztrájkra – mely idén már a harmadik lesz. A tüntetésre mindenkit várnak, nem csak a diákokat, és a probléma súlyosságára tekintettel a résztvevőknek azt ajánlják, hogy nyugodtan hagyják félbe a tanítási napot vagy munkanapot, hogy részt tudjanak venni a felvonulásokon.

Kérem spórolják meg dicséreteiket. Nincs szükségünk rájuk

– mondta beszédében Thunberg a Szenátus klímaváltozási munkacsoportjának.

– Ne hívjanak minket ide azért, hogy elmondják, milyen inspiráló mindaz, amit teszünk – miközben Önök nem tesznek semmit, mert ez nem vezet sehova.

A cél az azonnali lépések megtétele a klímaváltozás és globális felmelegedés lassítása érdekében – nyomást gyakorolva a világ vezetőire, akiket az ENSZ szeptember végére kitűzött klímacsúcsára is várnak. Mint egyik kísérője, a 17 éves Anaiah Thomas mondta:

A legfontosabb, hogy még ma kezdjünk bele. Nem öt éven belül. Nem fokozatosan. Nem holnap.

Obama: egy csapat vagyunk

A 16 éves lány emberek millióit inspirálta és ösztönözte arra, hogy csatlakozzanak a Friday for Future nevű, péntekenként tartott tüntetéseihez, melyeken a klímaváltozás érdekében tett azonnali politikai lépéseket sürgetnek. Thunberget ezért Nobel-békedíjra is jelölték. Washingtoni útja során a volt amerikai elnökkel, Obamával is találkozott.

Te és én: egy csapat vagyunk

– mondta a volt amerikai elnök Thunbergnek. Az aktivista ezután arról beszélt, hogy az elmúlt hetekben New York-ban és Washingtonban megismert fiatalok mind nagyon kedvesek és lelkesek, úgy tűnik, alig várják, hogy tehessenek valamit.

Az üzenetem azoknak a fiataloknak, akik változást akarnak elérni ez: legyél kreatív! Hihetetlenül sok dolgot teetsz és nem szabad alábecsülnöd önmagad.

Obama a látogatás után a következőt posztolta Twitterére:

Thunberg már most is bolygónk egyik legnagyobb szószólója. Felismerte, hogy az ő generációja fog megbirkózni a klímaváltozás terhével, és nem fél tőle, hogy valódi lépéseket harcoljon ki.

A 2020-as amerikai választás a klímaváltozásról tartott népszavazás lesz

– mondta a demokrata-párti Ed Markey, aki szerint a klímavédő ifjúság egy “új X-faktor” a politikában. A demokraták Green New Deal nevű tervezete, melyben a képviselő is részt vett, épp azt célozza, hogy az amerikai gazdaságot szén-alapúról zöld energiára állítsák át – egy évtizeden belül. A tervet a republikánusok és a Trump-kormány “fantáziának” minősítette.

Forrás: Euronews

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.