Innen csodás, benne szörnyű a Lekima és a Krosa

Innen csodás, benne szörnyű a Lekima és a Krosa | ClimeNews - Hírportál

Néhány napja két hatalmas Tájfunt rögzített az EUMETSAT és a NASA Terra meteorológiai műholdak.

A Csendes-óceán északnyugati részén lévő Lekima névre keresztelt tájfun Kína felé, tőle kissé távolabbi Krosa – akkor 3. kategóriájú – tájfun Japán felé tart. A dél-koreai időjárási ügynökség szerint még túl korai megjósolni, hogy a tájfunok hatással vannak-e Koreára, de mivel előrejelzésük szerint a szomszédos országok közelébe tartanak és a várható útvonaluk nem egyértelmű, még mindig óvintézkedéseket kell tenni. Hallani fogunk még róluk.

Forrás: NASA Terra és EUMETSAT


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.