Jövőre a hajók is CO2 engedélyeket vásárolnak

Az EU 2024-ben megszorítja a kötelező szén-dioxid-piac felső határát, mivel az új éghajlat-politikai intézkedések megkezdődnek.

Az Európai Unió jövőre csökkenteni fogja a szén-dioxid-piacához hozzáadott kínálatot, mivel az Európai Bizottság pénteken közölte, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásának megfékezését célzó legfontosabb európai politika megerősítését célzó reformokat folytat.

Jövőre a hajók is CO2 engedélyeket vásárolnak

Az EU szén-dioxid-piaca megköveteli, hogy az erőművek, ipari létesítmények és légitársaságok CO2-engedélyeket vásároljanak, ha szennyezik a környezetet – ezzel pénzügyi ösztönzést nyújtva a bolygót felmelegítő szén-dioxid csökkentett kibocsátására.

Az EU korlátozza az évente a piacra kerülő engedélyek számát. Ez a felső határ minden évben csökken, hogy a kibocsátás fokozatosan csökkenjen.

A Bizottság szerint jövőre összesen 1,386 milliárd CO2-engedély kerül az EU szén-dioxid-piacára, szemben az idei 1,486 milliárddal.

Az uniós országok tavaly reformokról állapodtak meg a szén-dioxid-piac megerősítése érdekében, hogy az éghajlat-változási célok megvalósuljanak, többek között a rendszerben lévő engedélyek kínálatának gyorsabb szűkítésével. A reformok két további, egyszeri csökkentést is előírnak az engedélyek kínálatában, az elsőt 2024-ben.

Jövőre az EU első alkalommal arra is kötelezi a hajókat, hogy CO2-engedélyeket vásároljanak.

Jövőre a hajók is CO2 engedélyeket vásárolnak

A jövő évi kínálat 78,4 millió új CO2-engedélyt tartalmaz, amelyek a piacra kerülnek, hogy tükrözzék a hajózási ágazat bevonását – közölte a Bizottság.

Elemzők arra számítanak, hogy a szén-dioxid-árak az elkövetkező években emelkedni fognak, mivel a szigorúbb reformok életbe lépnek, és a CO2-kibocsátó vállalatok versenyeznek a kisebb számú engedélyek megvásárlásáért.

Az uniós szén-dioxid-kibocsátási engedélyek referenciaértéke péntek délután 89 euró körül mozgott CO2-tonnánként.

Forrás: Reuters | Kate Abnett; szerkesztette: Kirsten Donovan


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.