Miért kellene a magyaroknak egyre szegényebben élniük?

Miért kellene a magyaroknak egyre szegényebben élniük amiatt, ha más országokban elnyomják a nőket, nem engedik tanulni a lányokat, tiltják a fogamzásgátlást, ezért népességrobbannak?

Miért kellene a magyaroknak egyre szegényebben élniük? | ClimeNews

1961-ben még 3,12 gha eltartóképesség jutott egy főre a Földön, ma már csak 1,63 (azaz kb. fele) a szaporodást erőltetők, népességrobbanók miatt. Lásd az ábrán az alsó, folyamatosan süllyedő zöld vonal (globális biokapacitás/fő).

Az ábrán a kis kék nyíl azt mutatja, hogy a magyaroknak közel egyharmaddal csökkenteniük kell az ökológiai lábnyomukat (és/vagy a népességüket) a jelenlegi 3.6 gha-ról 2.5 gha-ra, hogy ne terheljék túl, pusztítsák le az ország területét. Ezzel a piros vonal (ökolábnyom) és a zöld vonal (eltartóképesség) közti pirossal beszínezett területet kell megszüntetni, a piros vonalat a zöldig levinni.

Viszont a nagyobb narancssárga nyíl azt mutatja, hogy mások népességrobbanása miatt ennél sokkal mélyebbre (1.63 gha-ra) kell lesüllyedniük a magyaroknak is a világszegénységbe, hogy ne legyen túlterhelve a Föld. S aztán évről évre még mélyebbre, amíg tart a népességrobbanás.

A szegényekkel és elvándorlásra kényszerülőkkel való szolidaritás a fogamzásgátlás emberi jogának érvényesítésével, tudásának és eszközeinek elérhetővé tételével kezdődik. Akik nem segítik a fogamzásgátlást nélkülözőket, azok képmutatóan dumálnak a bevándorlók jogairól. Ennek tudatában kéretik olvasni a folytatást.

Ráadásul ide kellene fogadni kb. 4 millió ázsiait a Magyarország eltartóképességéből a szegénységbe süllyedés által felszabaduló területre. Ugyanis máshol még 1.63 gha szegénységi szinten is szörnyen túl lennének terhelve országok. Pl. Indiából 900 millió (90 Magyarországnyi!) embernek kellene elvándorolnia, hogy ne terheljék túl a területüket még szegényen se.

Mivel senki nem akar szegénységbe süllyedni, sőt a szegény milliárdok is fölfelé jönnek, a Föld élhetetlenné barmolása árán is, a világnyomort és a globális ökológiai válságot csak egy módon lehet enyhíteni: ha a világon minden nő hozzájut a fogamzásgátlás tudásához és eszközeihez.

A világnépesség mindenképp csökkenni fog, de amennyire nem fogamzásgátlással, akkora részben a természet kényszeríti ránk éhínség, járványok, szennyeződés, hőség, konfliktusok árán. Magyarország jó példát mutat a világnak az enyhe népességcsökkenéssel, ami a legjobb stratégia a már elkezdődött civilizációs összeomlás közepette.

Miért kellene a magyaroknak egyre szegényebben élniük? | ClimeNews

Segítsd a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliókat – s ezzel egyben tedd klímabaráttá (karbonsemlegesítsd) magadat. Ez a magyarok és a szegény milliárdok közös érdeke!

Forrás: BOCS BLOG 2020.01.31 / Simonyi, Gyula I.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.