László Ervinről készített filmet egy amerikai televízió csatorna

Egy modern zseni élete címmel készített dokumentumfilmet a magyar származású László Ervin író, tudományfilozófus életéről és munkásságáról egy amerikai közszolgálati televízió.

László Ervinről készített filmet egy amerikai televízió csatorna - ClimeNews - HírportálA Public Broadcasting Service (PBS), az Egyesült Államok legelterjedtebb közszolgálati televíziós csatornája egy hatvan perces dokumentumfilmet szentelt László Ervin életművének megismertetésére és nézeteinek népszerűsítésére – olvasható a László Ervin által 1993-ban életre hívott Budapest Klub MTI-hez eljutatott közleményében.
A számos kötet szerzőjeként ismert, eredetileg zongoraművész László Ervin tagja a tudósokból álló Római Klubnak, amely az 1970-es években elsőként hívta fel a világ figyelmét a klímaváltozás veszélyeire. Gondolkodásának alaptézise az egész glóbuszt egységbe foglaló világszemlélet.
“Szívesen álltam a PBS megkeresésére kameráik elé, mert ez a film talán olyanokhoz is eljut majd, akik eddig nem tudtak kapcsolódni az új tudatosság világszerte létező mozgalmaihoz” – idézi az Olaszországban élő gondolkodót a közlemény, amely szerint a dokumentumfilm premierje a chicagói Peggy Notebaer Természeti Múzeumban lesz április 30-án.

Forrás: MTI

Itt látható egy korábban vele készített interjú, ahol a következő központi kérdésre keresi a választ a riporter:

Meg tudja nekem valaki mondani, hogyan működik a világ?
Klímaválság, élelemválság, energiaválság. Pénzügyi válság.

Interjú László Ervin professzorral.

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.