Megoldás a szélgenerátor

Hazánkban országos átlagban évente 122 szeles nap fordul elő, (vagyis amikor a szél legerősebb lökésének sebessége eléri vagy meghaladja a 10 m/s-t), és ezek közül 35 nap viharos, (ennyi alkalommal nagyobb a széllökés 15 m/s-nál is). A többi 243 napon átlagos szélerősséggel lehet számolni!

A videón látható berendezést – pár napja üzemelték be, és már nem az elsőt. A fenti alapadatokból számolható, hogy egy kimondottan a magyarországi szélviszonyokra beállított generátor, képes megtermelni egy vagy akár több családi ház éves energiaszükségletét, beleértve még azt is, hogy a garázsban elektromos autó várja folyamatosan a töltést.
Ez már nem vízió, ez a valóság!

Nem csoda, hogy többen rákapcsoltak erre a piacra, viszont a tudást itt se lehet lemásolni. A Windtanoo projekt révbe ért, azokkal, akik ezt becsülettel végigcsinálták. Már rendelhető és az emberek meg fogják szokni a látványt, hogy a kertekben ilyen berendezések segítik az életet, nem pedig a füstölgő erőművek kéményeiből áradó bűzt és pernyét kell elszenvedni a jólétért…
Választhatunk: koszos, büdös, mennyiségi civilizáció, ami a teljes pusztulást hozza, vagy a tiszta minőségi civilizáció között ami a megújulást eredményezi.

Rampasek László