Drasztikus hőmérséklet emelkedések a sarkokon!

A globális felmelegedés egyik velejárója, hogy a sarkvidékek hőmérséklete az elmúlt másfél évtizedben több ezer éves rekordot döntött a drasztikus emelkedésével. Ez teljesen ellentétes a természetes hűtési folyamatokkal, amelyek a Föld ciklusban ismételték magukat és olyan remekül beszélt róla a TED-en AlGore. https://climenews.com/tudomany/al-gore-tortenelem

A film bemutatja, hogy a klímaváltozás folyamatai mennyire felgyorsultak, hiszen az északi földgömb más területein a pozitív visszacsatolási mechanizmusok miatt, annyira nem volt szembetűnő a mostani évekig. Mára az elmúlt év szárazságai és hőhullámai, majd az idei év soha eddig nem mért mértékű csapadék eloszlásai miatt egyértelművé vált, hogy a CHASING ICE2 - drasztikusklímakatasztrófa utolsó figyelmeztetéseit megkapta az emberiség. Most a kérdés csak az maradt, hogy a legrövidebb időn belül képesek vagyunk-e a fosszilis energiahordozók elégetéséről leszokni, valószínűleg örökre! Nagyot tévednek azok a szkeptikusok, akik azt gondolják, hogy itt évtizedekről is szó lehet, mert ez egyszerűen nem igaz. Azonnali és radikális lépésekre van szükség, méghozzá mindenki részéről, nem várva a kormányok intézkedéseire, akik éppen a soron következő korrupciós üggyel vannak java részt elfoglalva… Tehát az úgynevezett önkéntes piac, – amin keresztül minden magánszemély, vállalkozás, vállalat tudja csökkenteni a karbon lábnyomát – ezért jött létre és döcögve ugyan, de Magyarországon is elindult.

Nagyon egyszerűen, – mint gondolná sok ember – pénzt lehet juttatni azokhoz, akik gyorsítani tudják a fenntartható tiszta energiatermelő és egyéb tiszta mechanizmusokat… Elismerés és kitüntetés a jutalom, de nem is akármilyen, hiszen az igazolt karbon lábnyom csökkentéseket már nagyon sok helyen elismerik. Külön, úgynevezett ELIT közösségek léteznek, jókora egymás közötti forgalommal.

CHASING ICE - drasztikusCsökkenteni lehet a karbon lábnyomot azzal, ha például ellentételezik a weboldalakat környezetvédelmi támogatásokkal, melyekkel igazoltan 1 tonna CO2-t – képletesen szólva – vonnak ki a légkörből. Kedvezményesen vásárolhatnak karbon neutralizált kártyával, melynek megszerzése már az éves karbonlábnyomát egy személynek 50%-ban redukálja vagy az irodák, a vállalkozások működését ellentételezik. Megvásárolható a repülőjegy, meg lehet szállni egy szállodában vagy vásárolni lehet termékeket, mely már karbon neutrális vagy elhelyezhetőek a weboldalak karbon neutrális webszerveren stb… szóval fejlődik ez a dolog és nagyon bízom benne, hogy ennek az írásnak a nyomán egy kicsit gyorsabban. 🙂

Rampasek László

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.