Az éghajlatváltozás veszélye nem titkos dokumentum!

Az Éghajlatváltozással Foglalkozó Globális Katonai Tanácsadó Testület (GMACCC), a Környezetvédelmi Biztonsági Intézet (IES) és a Cambridge Fenntartható Vezetési Intézet (CISL) által korábban közzétett eligazítás ismerteti a Klímaváltozási Kormányközi Testület (IPCC) legfontosabb megállapításait az Ötödik értékelő jelentése (AR5) alapján, a védelmi ágazat (honvédség) számára.

Az éghajlatváltozás veszélye nem titkos dokumentum! | ClimeNews - Hírportál

Az eligazítás azt mutatja, hogy:

Az éghajlatváltozás egyre nagyobb veszélyt jelent a békére és a biztonságra a világon. Ennek hatása alááshatja a megélhetést, növelheti az önkéntes vándorlást és csökkentheti az államok biztonságot nyújtó képességét.

Az éghajlatváltozás „fenyegetés-szorzóként” működik, fokozva a lakosság körében a sebezhetőségeket és a jelenlegi biztonsági fenyegetéseket, és közvetett módon növelheti az erőszakos konfliktusok kockázatát.

A társadalmak reagálása az éghajlati hatásokra meghaladhatja a válaszok békés kezelésének globális vagy regionális képességét. Valószínűleg növekszik a jelentős humanitárius segítség igény.

Az éghajlatváltozás új kihívásokat fog jelenteni az államok azon képességében, hogy megosszák az erőforrásokat és biztosítsák az emberi biztonságot.

A tengerszint emelkedése és más éghajlati hatások közvetlenül érintik a katonai létesítményeket, és válaszokat igényelnek. Mint fő fosszilis tüzelőanyag-használók, erőkre lehet szükség az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentésére.

Rampasek László
Forrás: AR5_Summary_Defence.pdf

 


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.