Széndioxid vagy oxigén?

co2_molecula - oxigén - ClimeNewsA klímaváltozás globális következményeiből kifolyólag az oxigénnel kapcsolatos kutatások újra a figyelem középpontjába kerültek.

Oxygen-molecula - oxigén - ClimeNewsÉletünk alapfeltétele az oxigén. Nélküle nem létezhetne élet a Földön. Testünk életenergiáinak körülbelül 90%-át, de az életfunkciók 100 %-át az oxigén határozza meg. Tudományos vizsgálatok szerint, ma a Föld oxigén készlete egyharmadával kevesebb, mint az ősi időkben.

A Portlandban (Oregon állam) publikált “Bio/Tech News” időszakos tájékoztató legújabb száma a következőkkel kezdi: “Számos tudós döbbent meg, amikor nyilvánosságra került, hogy egy őskori borostyánkőbe záródott légbuborék analizálása 38%-os oxigén szintet mutatott.” Manapság köztudott, hogy a levegő átlagos oxigén tartalma mindössze 19-21% körül mozog. A föld korai története óta óriási, 50%-os zuhanás állott be az általunk belélegzett levegő oxigén tartalmában! Ez a felfedezés arra utal, hogy az emberi test eredetileg, a mainál 50%-kal erősebb oxigén koncentrációra volt „beprogramozva”. A legutóbbi 230 évben a Föld oxigén készletének 11 %-a veszett el és ez még további drasztikus csökkenésben van. Az utóbbi néhány évben például 15%-kal kevesebb oxigént mértek a világ számos nagyvárosában. Waves Forest tudományos megállapítása alapján „civilizációnk összetett technológiája közel hússzorosát fogyasztja el a föld összlakosságának átlagos légzés mennyiségének.”

A globális változások fő okai: a világméretű szennyeződés, az üzemanyagok elégetéséből származó szénmonoxid kibocsátás és a fák és esőerdők nagymértékű elpusztítása. Az emberi testet felépítő elemek közül csak az oxigént kell másodpercről másodpercre cserélni az élet fenntartásához. Egyrészt megadja a testnek az oxidációs folyamatokhoz szükséges erőforrást a káros mikroorganizmusok ellen, másrészt felszabadítja az egészséges életműködéshez szükséges energiákat.

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.