Szén-dioxid vagy oxigén?

A klímaváltozás globális következményeiből kifolyólag az oxigénnel kapcsolatos kutatások újra a figyelem középpontjába kerültek.

co2_molecula - oxigén | Szén-dioxid vagy oxigén? | ClimeNews - Hírportál

Életünk alapfeltétele az oxigén. Nélküle nem létezhetne élet a Földön. Testünk életenergiáinak körülbelül 90%-át, de az életfunkciók 100 %-át az oxigén határozza meg. Tudományos vizsgálatok szerint, ma a Föld oxigén készlete egyharmadával kevesebb, mint az ősi időkben.

A Portlandban (Oregon állam) publikált “Bio/Tech News” időszakos tájékoztató legújabb száma a következőkkel kezdi:

Számos tudós döbbent meg, amikor nyilvánosságra került, hogy egy őskori borostyánkőbe záródott légbuborék analizálása 38%-os oxigén szintet mutatott.

Manapság köztudott, hogy a levegő átlagos oxigén tartalma mindössze 19-21% körül mozog. A föld korai története óta óriási, 50%-os zuhanás állott be az általunk belélegzett levegő oxigén tartalmában!

Ez a felfedezés arra utal, hogy az emberi test eredetileg, a mainál 50%-kal erősebb oxigén koncentrációra volt „beprogramozva”.

A legutóbbi 230 évben a Föld oxigén készletének 11 %-a veszett el és ez még további drasztikus csökkenésben van. Az utóbbi néhány évben például 15%-kal kevesebb oxigént mértek a világ számos nagyvárosában. Waves Forest tudományos megállapítása alapján „civilizációnk összetett technológiája közel hússzorosát fogyasztja el a föld összlakosságának átlagos légzés mennyiségének.”

Oxygen-molecula -  | Szén-dioxid vagy oxigén? | ClimeNews - Hírportál

A globális változások fő okai: a világméretű szennyeződés, az üzemanyagok elégetéséből származó szén-monoxid kibocsátás és a fák és esőerdők nagymértékű elpusztítása. Az emberi testet felépítő elemek közül csak az oxigént kell másodpercről másodpercre cserélni az élet fenntartásához. Egyrészt megadja a testnek az oxidációs folyamatokhoz szükséges erőforrást a káros mikroorganizmusok ellen, másrészt felszabadítja az egészséges életműködéshez szükséges energiákat.


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.