A Ford első szén-dioxid-semleges összeszerelő üzeme

A Ford 2 milliárd dolláros beruházással új EV központot nyit Németországban.

A Ford első szén-dioxid-semleges összeszerelő üzeme

A Ford megnyitja első szén-dioxid-semleges összeszerelő üzemének kapuit a németországi Kölnben.

Kr. e. 38-ban egy germán törzs, az ubirok telepedtek le a Rajna folyó partján fekvő területen.

Akkoriban még “Oppidum Ubiorum”-nak hívták, de a dolgok gyorsan változtak, és ma már azt a helyet Kölnnek hívják, Németország negyedik legnépesebb városának.

A Ford (F) – Get Free Reportjában egyértelműen megkedvelte a helyet, mivel az autógyártó most nyitotta meg a kölni elektromos járműközpontot, amely a vállalat következő generációs elektromos járműve lesz az európai ügyfelek számára.

A létesítmény 2 milliárd dolláros beruházást jelent az 1930-ban alapított történelmi üzem átalakítására.

“A Ford Company megbízta Edmund Koerner, esseni építészt, hogy kezdje meg a rakpartok és munkagépek építését, amelynek összköltsége 1 000 000 dollár” – jelentette a New York Times 1930. január 19-én.

Az üzem megnyitása óta több mint 18 millió autót gyártott, köztük a Ford A-modellt, a Taurust, a Caprit, a Granadát és a Fiestát.

Az “új generáció” kezdete

Októberben a Dearborn, Mich. állambeli autógyártó bejelentette, hogy nyugdíjazza az 1976 óta gyártott Ford Fiesta szedánt.

A központ lesz a Ford első globálisan megnyíló karbonsemleges összeszerelő üzeme, és támogatja a vállalat azon kötelezettségvállalását, hogy 2035-re szén-dioxid-semlegességet érjen el a létesítmények, a logisztika és a közvetlen beszállítók teljes európai karbonlábnyomában.

A 125 hektáros telephelyet új gyártósorral, akkumulátor-összeszereléssel, valamint a legmodernebb szerszámokkal és automatizálással szerelték fel – közölte az autógyártó -, ami több mint 250 000 EV éves gyártási kapacitását teszi lehetővé.

Az Explorer, egy ötüléses családi SUV lesz az első elektromos jármű, amelyet Kölnben gyártanak – közölte a Ford június 12-én -, amelyet egy elektromos crossover követ majd.

“A kölni EV Center megnyitása a tiszta gyártás és az elektromos járművek új generációjának kezdete Európában” – mondta Bill Ford, az ügyvezető elnök egy nyilatkozatban.

Az örökölt autógyártó azt tervezi, hogy 2026-ra 600 000 teljesen elektromos autót ad el Európában, majd 2035-re 100%-ban elektromos hajtásúvá válik.

A központban “kognitív robotok” lesznek

A Ford szerint a kölni központban olyan digitális fejlesztések lesznek, amelyek összekapcsolják a gépeket, a járműveket és a dolgozókat, és megvalósítják az “öntanuló gépeket, az autonóm közlekedési rendszereket és a valós idejű nagy adatmenedzsmentet”.

“A Ford egy lépéssel tovább megy, hogy támogassa, ne pedig helyettesítse az emberi kiválóságot” – közölte a vállalat. “Az új kognitív és együttműködő robotok, valamint a kiterjesztett valóság megoldások támogatni fogják a dolgozókat, növelik a hatékonyságot és az adatcserét más gyárakkal, hogy valós időben megoszthassák egymással a tapasztalatokat.”

A Német Gazdaságkutató Intézet januárban jelentette, hogy az ország átlépte az 1 millió elektromos járművet.

A német kormány célja, hogy 2030-ra 15 millió elektromos autó közlekedjen az utakon, de a jelenlegi eladások miatt ezt a célt egyre nehezebb elérni – állítja egy berlini agytröszt.

Tavaly a Tesla (TSLA) – Get Free Reportban is látható megnyitotta a Gigafactory 4 üzemét Brandenburgban, amely 20 mérföldre van Berlintől és körülbelül 370 mérföldre Kölntől.

Az elektromos járművek kihívásnak bizonyultak a Ford számára. A múlt hónapban a vállalat közölte, hogy az akkumulátoros járművekre szakosodott Model e részlege az első negyedévben 700 millió dolláros kamat- és adózás előtti veszteséget könyvelt el.

Forrás: ROB LENIHANJUN | The Street


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.