Azt hisszük, sok probléma van, de nincs sok probléma /Sadhguru/

Csak egyetlen igazi probléma van, mondja Sadhguru: a túlnépesedés. Ez behatárolja a politikusok, a mozgalmak, a gazdaság, mindenki cselekvési lehetőségeit.

Azt hisszük, sok probléma van, de nincs sok probléma /Sadhguru/ | ClimeNews

Minden más, klímamegbolondulás, szegénység, erőszak … főleg ennek a következménye. A fogamzásgátlás emberi jogának érvényesítése nélkül nincs megoldás.

Kicsoda Sadhguru?

Sokféle jelzővel illetik, de ő ezekkel nem igazán azonosítja magát: indiai jógi, misztikus, még azt is mondják róla; látnok.

Ebben a vele készített riportban lényegre törően rávilágít a Greta mozgalomra és India szemszögéből nézve az egész világ folyamataira. Itt még nem érezzük annyira az édesvíz hiányát mint Indiában, ahol több száz millió embernek kellett elhagynia otthonát a nyáron.

Nem lehet megoldani egy problémát, ha annak forrását nem ismerjük vagy képtelenek vagyunk az elfogadni, felfogni. Számtalan és komoly tudósembert követve Sadhguru is rávilágít erre. Mennyivel egyszerűbb az élet, ha a rengeteg problémáról, amivel nap nap-után küzd az emberiség kiderül, hogy csak egyetlenegy okra vezethető vissza, és azt kell megoldani. Kiderül, hogy erre a megoldás évtizedek óta rendelkezésre áll. Meg van hozzá a jogi alap, meg van hozzá a tudás csak oktatni kell, és meg van hozzá nagyon sokféle kipróbált eszköz is. Sőt mindez bizonyított!

Ha te vagy maga a probléma, és valaki mástól várod, hogy megtalálja a megoldást, akkor hogyan? Az egyetlen probléma a világban az, különösen Indiában, hogy azt hisszük, sok probléma van, de nincs sok probléma. Csak egy probléma van: a népesség, világos? Ha ezt nem tudod tudatosan szabályozni, akkor a természet fogja, kegyetlen módon. Erre vársz? /Sadhguru/

Ezek után tragikomikus, hogy még a zöldek számára is mekkora tabu a fogamzásgátlás emberi joga! Kínjukban mindenféle zöldnek hazudott pótcselekvést csinálnak és hirdetnek, kimennek az utcára tüntetni, de valódi megoldást nem mondanak, legtöbb esetben csak butaságokat. 2017 óta a WWF Élő Bolygó jelentéseiben még a pusztulás hajtóerői közt sincs említve se a népességrobbanás, pláne nem a megoldások közt a szegény nők és lányok segítése a baleset-teherbeesések megelőzésében. Pedig a WWF egyik alapítója már harminc évvel ezelőtt is azt nyilatkozta, hogy ha az összes WWF pénzt óvszer osztásra használták volna fel, több eredményt értek volna el a veszélyeztetett fajok védelmében. (A WWF cserbenhagyja a természetes élővilágot)

Talán egy reménysugár, hogy nagyon lassan, már néhány értelmes embernél áttörés tapasztalható. Viszont a többség sajnos látványosan csinálja ugyan azt, amit eddig, és még csak nem is karbonsemlegesít. A klímaválság tagadóknak (a fosszilis égető lobbi embereinek) nem hiányzik más, csak csemegéznek a felelőtlen, és hiteltelen, és hirtelen nagyon megszaporodott környezetvédelmi csoportokon, és azok hiábavalóságra buzdító vezetőin. Nagyon rossz ezt látni...

Rampasek László
Forrás: Official Sadhguru Website http://isha.sadhguru.org


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.