A japánok békeparagrafusa

Egy igazságosságon és renden alapuló nemzetközi békére komolyan törekedvén a japán nép mindörökre lemond a háborúról mint a nemzet szuverén jogáról, és az erő használatáról és az azzal való fenyegetésről, mint eszközökről a nemzetközi viták intézésében. Annak érdekében, hogy e célt megvalósítsa, soha nem fog fenntartani földi, tengeri vagy légi erőket, sem más háborús potenciált. Az államnak nincs joga hadviselésre.

(A japán alkotmány 9., világhírű békeparagrafusa)

A japán alkotmány 9., világhírű békeparagrafusa - jobbra | ClimeNews - HírportálMost pedig kizöldítik magukat…

Japán és Mongólia aláírt egy szerződést a múlt hét folyamán a jövőbeni nemzetközi szén-offset piacról szólóan, amely lehetővé tenné Japán számára, hogy ellensúlyozza az üvegházhatást okozó gázait azáltal, hogy úgynevezett tiszta technológiát exportál, melyekért karbonkreditet kap. Bár részletes tájékoztatást Mongólia nem adott arra vonatkozóan, hogy az első krediteket mikor adják ki, a Japán kormány bejelentette, hogy ezen szerződés tartalma támogatja a CO2 csökkentéssel foglalkozó projekteket, és reméli, hogy a magánszektor befektetései hozzájárulnak, hogy képesek legyenek eleget tenni a nemzetközi ígéreteknek, s a szén-dioxid kibocsátást az 1990-es évekhez képest 2020-ig 25%-al csökkenteni tudják. Japán már tárgyalásokat folytat Bangladessel, Indiával és Vietnámmal kétoldalú piacok létrehozásáról.

Forrás: Climate Policy Watcher


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.