Őszentsége, a Dalai Láma írt Greta Thunbergnek

Őszentsége, a Dalai Láma írt Greta Thunbergnek, hogy mély elismerését fejezze ki erőfeszítése iránt, mellyel igyekszik felhívni a figyelmet a klímaválságra, amivel szemben állunk.

Őszentsége, a Dalai Láma írt Greta Thunbergnek | ClimeNews - HírportálIgazán bátorító látni, hogy más fiatalokat inspiráltál arra, hogy csatlakozzanak hozzád és felszólaljanak,” írta. „Ráébreszted az embereket a tudományos konszenzusra, és az azzal kapcsolatos cselekvések sürgősségre.
Magam is lelkes támogatója vagyok a környezetvédelemnek. Mi, emberek az egyetlen faj vagyunk, akiknek hatalmában áll tönkretenni a Földet. Ugyanakkor ha megvan a képességünk tönkretenni, akkor ugyanúgy megvan arra is, hogy megvédjük.” (legalábbis bizonyos határokon belül, ami rengeteg energiába kerül, miközben az egyre növekvő méretű emberi civilizáció folyamatosan ront a helyzeten, alapvető működésének mellékhatásaként – a szerk.)
Bátorító látni, hogy felnyitottad a világ szemét a sürgősségre, hogy megvédjük a bolygót, az egyetlen otthonunkat. Emellett sok fiatal testvéredet és nővéredet inspiráltad, hogy csatlakozzon ehhez a mozgalomhoz.
Őszentsége azzal zárta levelét, hogy felajánlotta szívből jövő támogatását Thunberg kisasszony törekvései iránt – imáival és jókívánságaival.

Kántor Sztella Nóra
Forrás: dalailama.com