Klímamenet

Klímamenet | ClimeNews - Hírportál

TALÁLKOZÓ: Budapest 1011, Clark Ádám tér, „0” kilométerkő
ÚTVONAL: Clark Ádám tér – Dísz tér – Halászbástya – Fő utca – Batthyány tér

0% CO₂-kibocsátás, 100% megújulóklímamenet a biztonságos, élhető jövőért! CSATLAKOZZ HOZZÁNK DECEMBER 1-ÉN, juttassuk el együtt az üzenetünket a klímaügyben illetékes minisztériumnak!

LÉPNÜNK KELL, IGAZI TETTEKRE VAN SZÜKSÉG!

Találkozzunk december 1-én a budapesti Clark Ádám téren a „0” kilométerkőnél, mert az a cél, hogy károsanyag-kibocsátásunkat 0-ra csökkentsük. A klímamenet során erről egy élőképet is készítünk a Halászbástya lépcsőjénél. Majd az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz megyünk. Itt átadjuk a greenpeace.hu/napenergia petíciónk közel 34 ezer aláírását, azt követelve a magyar kormánytól: legyen könnyebben elérhető a napenergia minden magyar háztartás számára!

A világban az elmúlt években bekövetkezett erdőtüzek, hurrikánok, aszályok, hőhullámok egyértelmű figyelmeztetések. Bátor és azonnali lépésekre van szükség a klímakatasztrófa elkerüléséhez. Már csak 12 évünk van hátra, hogy cselekedjünk.

A klímamenettel a december 3–14. között zajló katowicei klímacsúcs jelentőségére is felhívjuk a figyelmet. A döntéshozóknak ambiciózus vállalásokban kell megegyezniük. A kibocsátások csökkentéséhez a legbiztosabb utat a megújuló energiák használata jelenti.

Gyere el ismerőseiddel, barátaiddal a Greenpeace Magyarország Klímamenetére, üzenjük együtt: 0% CO₂-KIBOCSÁTÁST, ÉS 100% MEGÚJULÓT AKARUNK!

Az esemény szervezője: Ferencz Tibor

Forrás: Greenpeace Magyarország