Merre tartunk a COP25 után?

Elégtelenre vizsgázott a COP25 * és az EU megállapodások, tele felmentésekkel és halogatásokkal, gyakorlatilag ennek a civilizációnak nem létező 2050-es céldátumának 1,5 vagy legalább 2 C fokon belüli értéken tartásával kapcsolatban.

Merre tartunk a COP25 után? | ClimeNews - Hírportál

A képen látható éles és határozott irányváltásról nincsen tudomásom, a kormányok, sőt az EU klímavédelmi megállapodásai sem tartalmaznak olyan elemet, hogy már az első évben a globális összkibocsátás a szükséges 7-8%-kal csökkenjen. Karbonadóról tanácskoznak és kártyázgatnak tovább az ingyen környezetszennyezési kvótákkal. Ingyen! Arról van szó, hogy környezetszennyezési engedélyeket adnak (kvótának álcázva) a legnagyobb környezetszennyező vállalkozásoknak, a felesleggel meg marakodjanak, üzleteljenek, bohóckodjanak lehetőleg olyan alacsony áron ami még nem fáj senkinek, és nem veszik észre, vagy tudomásul, hogy a gyerekeik elől élik közben fel a jövőjüket, teleokádva a légkört mindenféle szennyező és üvegházhatást okozó anyagokkal.

Nem lettem bizakodóbb a politikai vezetőink felelőtlen gondolkodásának megváltozásával kapcsolatban sem a nemzetközi fórumokon, sem idehaza (tisztelet a kivételnek). Megy a politikai acsarkodás és alkudozás a megoldások végrehajtásának szorgalmazása helyett, közben az ábrán látható legfelső fekete vonalon halad minden!

Már a gyerekek is tudják, – akik az utcán sztrájkolnak a saját jövőjükért minden pénteken -, hogy minél tovább nem történik semmi, annál élesebb kanyart kell venniük a menekülésük érdekében. Sőt nap-nap után, erre egyre kevesebb az esélyük.

Ez erkölcstelen, legfőképpen velük szemben!

Már így is drámaiak az adatok a mai fiatalok örökölt terhére vonatkozóan. Mit képzel a mai vezető szerepet legfőképpen betöltő korosztály? Nem érzi a felelősségét a klímavészhelyzettel kapcsolatban? Tömeges öngyilkosságba kényszerítve másokat is, mert a természet nem válogat. Mit képzel a magyar lakosság 2/3-ad része, akik a klímamegbolondulás megoldása elé helyeznek bármit? Nem ezt tartják a legsürgetőbb megoldandó feladatnak.

Bízom benne, hogy a kormány kihirdeti a valódi klímavészhelyzetet, és a vészhelyzetnek megfelelően hozza meg a döntéseit ugyan olyan gyorsasággal, ahogy ezt teszi más területeken. És minden döntésüket a klímaváltozás elleni küzdelmük alá fogja rendelni.

Még nagyobb a bizodalmam, – ahogy a tendencia ezt mutatja is – a vállalatok felé, akik felismerték, hogy a karbonsemlegesség elérése (ÜHG kibocsátásainak csökkentésével, és igazolt, megtörtént szén-dioxid csökkentési és/vagy elkerülési egységek vásárlásával történő kiegyenlítéssel) nem ördögtől való, és az elérhető leggyorsabb és leghatékonyabb klímavédelmi tett.

A karbonsemleges cégek azok, akik mutatják az irányt egy valóban fenntartható gazdaságba.

A többiek vagy nem csinálnak semmit a profit folyamatos maximalizálásán kívül, vagy zöldrefestenek, átverik a fogyasztókat, és közönséges klímabűnözők, emberiség elleni bűntettben társtettesek kategória mind a két eset.

Rampasek, László A.

* “Az ENSZ éghajlat-változási keretegyezménye (United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCCC, rövidebben FCCC) Rio de Janeiróban lett aláírásokkal hitelesítve 1992. június 13-án. Végleges formája New Yorkban készült 1992. május 9-én. A Magyar Köztársaság megerősítő okiratát 1994. február 24-én helyezték letétbe az ENSZ Főtitkáránál. 2006-ban már 188 ország vett részt a keretegyezményben.

Az aláírók elismerték, hogy az üvegházhatású gázok a Föld ökoszisztémáját megbontják. Politikai határozattal elfogadták a szakmailag rendkívül vitatott hokiütő-elméletetet és ugyancsak politikai döntéssel deklarálták, hogy az éghajlat változása káros.[1] Célkitűzésükben meghatározzák ezen gázok légköri koncentrációinak stabilizálását, hogy minimálisra csökkentsék a további veszélyhelyzetek kialakulását. Kötelezettséget vállaltak a felek a közvélemény tájékoztatására, a kutatásra és a rendszeres megfigyelésre. Megalakították a Felek Konferenciáját (Conference of the Parties, COP), amelyen a globális felmelegedés problémáit kívánják megoldani.” /Forrás: Wikipedia/

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.