Nemzetközi porondra lépett a fehérvári felvilágosító applikáció, a LoveInfo

A kezdeményezés a fiatalokat érintő tabutémákban, főként a szexszel és az egészségükkel kapcsolatban ad válaszokat azokra a kérdésekre, amelyeket nem biztos, hogy fel mernek tenni.

 

A LoveInfo applikációt a székesfehérvári Langmár Bettina, a LoveInfo Team vezetője indította el még 7 éve. “A szexuális oktatásra alkalmas app ötlete, és szükségességének felismerése egy sokkoló személyes történet kapcsán született meg. Egy helyi általános iskola igazgatóhelyettese mesélt arról, hogy az egyik ötödikes osztályban teherbe esett egy lány egy nyolcadikos fiútól, majd ikreket szült. Eszembe jutott, hogy talán a legjobb módja annak, hogy megelőzzük a hasonló eseteket, egy szexuális oktatás app volna, mely ingyenesen letölthető, és hiteles információkat tartalmaz”

A tapasztalat ugyanis az, hogy felvilágosítás Magyarországon nem éppen acélos, a gyerekek sokszor egymástól vagy éppen a pornófilmekből tájékozódnak, ami nem feltétlenül van hasznukra, és sokszor a fals információk az egész életükre kihatnak.

Bettina egészségügyi szakértőkből álló csapattal állt neki a magyarországi fejlesztésnek, és az Android/iOS és WebGl felületeken elérhető appnak hamar sikere lett, nagyon pozitív visszajelzéseket kapott. Az elmúlt években aztán a felvilágosításra szánt témák köre is bővült: ma már nemcsak a szex területén informálódhatnak a fiatalok, de hatalmas ismeretet ad a fenntarthatóságról is, olyan fogalmakat boncolgatva, mint biokapacitás, ökolábnyom, karbonlábnyom, ökológiai túllövés és népességrobbanás.

“Látván, hogy milyen értékesnek bizonyult az appunk itthon, tudtuk, hogy ezt az egész világgal meg kell osztanunk. Így született meg a nemzetközi LoveInfo Global gondolata” – emeli ki Bettina. A gondolat pedig apránként formát öntött, és elindult LoveInfo.org is, így az székesfehérvári applikáció nemzetközi porondra lépett. Az angol nyelvű app Loveinfo Global néven fut, ingyenesen tölthető a világon bárhol android készülékekre.

Forrás: fmc.hu | Papp Brigitta


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.