JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Az agrártárca csatlakozott a klímavédelmi kampányhoz

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) csatlakozott Áder János köztársasági elnök felhívásához, és támogatja azt a klímavédelmi kezdeményezést, amelynek célja, hogy nemzetközi összefogással ösztönözze a világ vezetőit a párizsi klímacsúcs előtt.

    Kiemelten fontos a társadalom környezettudatosságának erősítése, és minden olyan kezdeményezésre elengedhetetlenül szükség van, amely ezt a célt szolgálja – írták.
Az agrártárca csatlakozott a klímavédelmi kampányhoz - ClimeNews    Hangsúlyozták: a minisztérium számára fontos a klímavédelem ügye és a környezettudatosság erősítése, ezeket a területeket helyezi előtérbe a környezet- és természetvédelem középtávú céljait meghatározó, 2015 és 2020 közötti időszakra szóló Nemzeti Környezetvédelmi Program (NKP) is.
Az FM emlékeztet arra, hogy a stratégia kiemelten fókuszál a természeti értékek és erőforrások védelmére, a fenntartható termelési és fogyasztási szokások elterjesztésére, a klímaváltozás hatásaira való felkészülésre és a gazdaság zöldítésére. Magyarország hatévente újítja meg környezetvédelmi célkitűzéseinek és feladatainak dokumentumát, amelyből a negyedik van jelenleg az Országgyűlés előtt.
A tavaly véget ért 3. Nemzeti Környezetvédelmi Program eredményesen zárult. A kormány intézkedésének köszönhetően Magyarország környezeti állapota számos tényező esetében javult. Így például csökkent az üvegházhatású és a savasodást okozó gázok kibocsátása, javult az energiahatékonyság, és nőtt a megújuló energiaforrások használata.
A hulladékgazdálkodás átfogó átalakításával sikerült mintegy 2,5 millió tonnával visszaszorítani az évente keletkező hulladék mennyiségét. Emellett 10 százalékkal csökkent az egy főre jutó lakossági vízfogyasztás, és növekedett a közüzemi szennyvízgyűjtő-hálózatba bekapcsolt lakások aránya. Nagy eredmény az is, hogy tovább növekedett az ország erdősültsége, az erdőgazdálkodással érintett terület kiterjedése mára meghaladja a 2 millió hektárt – olvasható a közleményben.

Forrás: Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI)

Világméretű klímavédelmi akció - ClimeNewsKözösen felemelve a hangunkat küldjük el egyértelmű üzenetünket a világ vezetőinek:
Haladéktalanul cselekedjenek az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen!

Emeld fel Te is a hangod a klíma védelmével kapcsolatban! Klikkelj a képre és fejezd ki a szándékodat erre vonatkozólag.