Karbonsemleges irány az Erasmus University Rotterdam-nál

Karbonsemleges irány az Erasmus University Rotterdam-nál | ClimeNews - Hírportál

CO2 lábnyom

Az egyetem minden tevékenysége CO2-kibocsátást eredményez. Az Erasmus University Rotterdam teljes szén-dioxid-kibocsátásának hozzájárulásában legnagyobb mértékben  a campusba és onnan történő ingázás, és az üzleti utazások jelentik. Céljuk, hogy jelentősen csökkentsék a CO2-kibocsátásukat.

Karbonsemleges irány az Erasmus University Rotterdam-nál | ClimeNews - HírportálAz Erasmus Rotterdami Egyetem például csatlakozott a Rotterdami Klíma Kezdeményezéshez, amelynek célja 2025-ös 50% -os szén-dioxid-csökkentés 1990-hez képest, és arra törekszik, hogy a hallgatónkénti kibocsátást a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék. Ennek a csökkentésnek a megvalósítása érdekében a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló intézkedések mellett a Rotterdami Erasmus Egyetem megvásárolja a holland szélenergia származási igazolását a villamosenergia-fogyasztásból származó kibocsátások kompenzálása érdekében. Szén-dioxid-kibocsátási egységeket, karbonkrediteket is vásárol – azokat a jóváírásokat, amelyeket a CO2-csökkentési projektek generálnak – a hőfogyasztásból származó kibocsátások kompenzálása érdekében. A rotterdami Erasmus Egyetem célja a ingázás útjaiból származó CO2-kibocsátás csökkentése.

CO2-jelentés

Az egyetem minden évben közzéteszi a CO2-lábnyomát. A 2017., 2016. és 2015. évi jelentések az alábbiak szerint tölthetők le. 2017-ben az egyetem teljes CO2-kibocsátását 11 938 tonnában határozták meg. Ez hallgatónként 0,44 tonna CO2-t jelent. A 2016-os szén-dioxid-lábnyomhoz képest az összes kibocsátás körülbelül 447 tonnával nőtt, de egy hallgatóra eső lábnyom 8,2 kg-mal csökkent. A 2018. évi CO2-lábnyomot hamarosan véglegesítik és közzéteszik.

Letöltések:
Karbonkredit igazolás 2017  – 2015 karbonlábnyom jelentés2016 karbonlábnyom jelentés2017 karbonlábnyom jelentés

Forrás: Erasmus University Rotterdam


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.