Karbonsemleges irány az Erasmus University Rotterdam-nál

Karbonsemleges irány az Erasmus University Rotterdam-nál | ClimeNews - Hírportál

CO2 lábnyom

Az egyetem minden tevékenysége CO2-kibocsátást eredményez. Az Erasmus University Rotterdam teljes szén-dioxid-kibocsátásának hozzájárulásában legnagyobb mértékben  a campusba és onnan történő ingázás, és az üzleti utazások jelentik. Céljuk, hogy jelentősen csökkentsék a CO2-kibocsátásukat.

Karbonsemleges irány az Erasmus University Rotterdam-nál | ClimeNews - HírportálAz Erasmus Rotterdami Egyetem például csatlakozott a Rotterdami Klíma Kezdeményezéshez, amelynek célja 2025-ös 50% -os szén-dioxid-csökkentés 1990-hez képest, és arra törekszik, hogy a hallgatónkénti kibocsátást a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék. Ennek a csökkentésnek a megvalósítása érdekében a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló intézkedések mellett a Rotterdami Erasmus Egyetem megvásárolja a holland szélenergia származási igazolását a villamosenergia-fogyasztásból származó kibocsátások kompenzálása érdekében. Szén-dioxid-kibocsátási egységeket, karbonkrediteket is vásárol – azokat a jóváírásokat, amelyeket a CO2-csökkentési projektek generálnak – a hőfogyasztásból származó kibocsátások kompenzálása érdekében. A rotterdami Erasmus Egyetem célja a ingázás útjaiból származó CO2-kibocsátás csökkentése.

CO2-jelentés

Az egyetem minden évben közzéteszi a CO2-lábnyomát. A 2017., 2016. és 2015. évi jelentések az alábbiak szerint tölthetők le. 2017-ben az egyetem teljes CO2-kibocsátását 11 938 tonnában határozták meg. Ez hallgatónként 0,44 tonna CO2-t jelent. A 2016-os szén-dioxid-lábnyomhoz képest az összes kibocsátás körülbelül 447 tonnával nőtt, de egy hallgatóra eső lábnyom 8,2 kg-mal csökkent. A 2018. évi CO2-lábnyomot hamarosan véglegesítik és közzéteszik.

Letöltések:
Karbonkredit igazolás 2017  – 2015 karbonlábnyom jelentés2016 karbonlábnyom jelentés2017 karbonlábnyom jelentés

Forrás: Erasmus University Rotterdam

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.