A közlekedés a globális szén-dioxid-kibocsátás negyedét okozza

Repülőgépek, hajózási sávok és autók: Meglepő módok, ahogy az éghajlatváltozás hatással lehet a közlekedésre.

A globális éghajlatváltozás hatásai széles körűek, és mindenkire, valamint a Föld természetes rendszereire is hatással vannak.

A közlekedés a globális szén-dioxid-kibocsátás negyedét okozzaÁrnyékkép egy repülőgépről naplementekor. A klímaváltozás miatt a jövő repülőjáratai döcögősebbek lehetnek. Kép: A Pixabay fotója a Pexelsről (CC0 1.0)

Az éghajlatváltozás főbb hatásairól már sokat írtak. Az olyan hatások, mint a globális felszíni hőmérséklet emelkedése, a tengerszint emelkedése, a hosszabb és intenzívebb hőhullámok, a gleccserek és jégtakarók olvadása, a sarki tengeri jég elvesztése, a szélsőséges időjárási és éghajlati események, valamint az állati élőhelyekre gyakorolt hatások jól dokumentáltak és rendszeresen szerepelnek a hírekben.

Ebben az új NASA Éghajlatvédelmi funkció sorozatban a Föld változó éghajlata által a világunkra gyakorolt, kevésbé ismert és gyakran meglepő hatásokat vizsgáljuk meg.

Az ipari forradalom előtt az emberi utazásoknak kevés hatása volt a Föld éghajlatára. Ez megváltozott, amint elkezdtük elégetni a fosszilis tüzelőanyagokat a vonatok, hajók, autók, teherautók és repülőgépek meghajtásához. Ma a közlekedés a globális szén-dioxid-kibocsátás mintegy negyedét okozza, a második helyen áll az elektromos energiaágazat után.

Az éghajlatváltozás jelentős mértékben befolyásolja a közlekedést, például a nulla károsanyag-kibocsátású autókra való folyamatos átállással. Az éghajlatnak a közlekedésre gyakorolt néhány hatása azonban kevésbé nyilvánvaló. Íme néhány.

Pocsékabb égbolt

.
Az éghajlatváltozás erősítheti a függőleges szélnyírást a sugáráramlatokban, növelve a repülőgépek turbulenciáját. A sugáráramlatok gyorsan mozgó szélsávok, amelyek hullámos, kanyargós pályán haladnak a bolygó körül.

A sarki és szubtrópusi sugáráramlatok globális áttekintését bemutató animáción a gyorsabb szelek piros színűek, a lassabbak kék színűek. Az 1988. június 10. és július 8. közötti időszakban a lenti vizualizáció a NASA Modern Era Retrospective-Analysis for Research and Applications (MERRA) adatállományának időjárási és éghajlati megfigyeléseit használja fel a sugáráramlat Észak-Amerika feletti örvénylő útjának közel egy hónapos modellezéséhez. Forrás: NASA/Goddard Space Flight Center Scientific Visualization Studio (NASA/Goddard Űrrepülési Központ Tudományos Vizualizációs Stúdió)

Változó légkörünk a jövőbeni légi járatokat döcögősebbé teheti a jet-áramlatok függőleges szélnyírásának erősödésével. A sugáráramlatok olyan gyorsan mozgó szélövek, amelyek hullámos, kanyargós pályákon haladnak a bolygó körül a légkör felső részein. A repülők gyakran használják vagy elkerülik őket, hogy növeljék repüléseik hatékonyságát.

A közlekedés a globális szén-dioxid-kibocsátás negyedét okozzaA repülőgépek turbulenciájának intenzitása a csekélytől a szélsőségesig terjed. Forrás: Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal/Nemzeti Meteorológiai Szolgálat

A függőleges szélnyírás szabálytalan légmozgásokat, úgynevezett turbulenciát hoz létre, ami jelentős és költséges probléma a légitársaságok számára, ami sérülésekhez, sérült repülőgépekhez, járatkésésekhez, valamint ellenőrzésekhez és vizsgálatokhoz vezet.

Néha a döcögős repülések jelentős felhőzet vagy zivatarok nélkül is előfordulnak. Ezt a jelenséget “tiszta levegő turbulenciának” nevezik. Paul Williams, a Readingi Egyetem brit légkörkutatója a tiszta levegő turbulenciáját tanulmányozza. Megállapításai között szerepelnek:

  • 2050-re várhatóan megduplázódik a jelentett légörvények gyakorisága, és a turbulencia átlagos erőssége várhatóan 10-40%-kal nő.
  • A repülőgépek tipikus utazómagasságán a súlyos turbulenciák két-háromszor gyakoribbá válhatnak. Ez hatással lesz az északi félteke nagy régiói feletti légtérre.

A közlekedés a globális szén-dioxid-kibocsátás negyedét okozzaA NASA Langley Kutatóközpontjának kutatói olyan speciális infrahang-mikrofont terveztek, amely képes érzékelni az égbolton a turbulencia által keltett ultramély frekvenciákat. Ezt a technológiát a Stratodynamics HiDRON vitorlázórepülőgépen tesztelik mind a turbulencia észlelése, mind a repüléskutatás céljából. Forrás: NASA

A NASA olyan technológiákat fejleszt, amelyek javítják a repülés hatékonyságát és fenntartják a biztonságot. A NASA Langley Kutatóközpontjának kutatói a közelmúltban olyan speciális infrahang-mikrofont terveztek, amely képes “meghallani” a turbulencia által keltett ultramély frekvenciákat. Ezt a technológiát egy HiDRON nevű, személyzet nélküli sztratoszférikus vitorlázórepülőgépen tesztelték.

Az éghajlatváltozás a repülőgépek felszállását is megnehezítheti. A hőmérséklet emelkedésével a levegő sűrűsége csökken, így a repülőgépeknek nehezebb lesz megteremteniük a felszálláshoz szükséges felhajtóerőt. Emiatt előfordulhat, hogy egyes repülőgépek kifutópályái nem lesznek elég hosszúak bizonyos repülőgépek felszállásához. Ez arra is kényszerítheti a repülőgép-üzemeltetőket, hogy csökkentsék a repülőgépek és helikopterek felszállósúlyát.

Az Északi-sarkvidéki tengeri jég kiterjedését bemutató térképAz Északi-sarkvidéki tengeri jég kiterjedését bemutató térkép 2023. március 6-án, az éves maximum napján. Az idei tél végi kiterjedés az ötödik legalacsonyabb volt a Nemzeti Hó- és Jégadatközpont által vezetett műholdas feljegyzésekben. A sarkvidéki tengeri jég kiterjedése 14,62 millió négyzetkilométeren (5,64 millió négyzetmérföldön) tetőzött, ami nagyjából 1,03 millió négyzetkilométerrel (398 000 négyzetmérfölddel) alacsonyabb az 1981-2010-es átlagos maximumnál.

Az átlagos maximumhoz képest 2023 telén a Jeges-tengerből Texas és Arizona állam területének megfelelő jég hiányzott. A sárga körvonal mutatja a tengeri jég átlagos kiterjedését februárban 1981-2010 között. A medián a középső érték; vagyis a kiterjedések fele nagyobb volt a sárga vonalnál, fele pedig kisebb. Forrás: NASA Földmegfigyelő Intézet, a Nemzeti Hó- és Jégadatközpont adatainak felhasználásával.

Az északi-sarkvidéki utazások biztonságosabbak és veszélyesebbek is lesznek

Ez a térkép a 2009. szeptember 1. és 2016. december 31. között az északi-sarkvidéki vizekre irányuló egyedi hajóutakat mutatjaEz a térkép a 2009. szeptember 1. és 2016. december 31. között az északi-sarkvidéki vizekre irányuló egyedi hajóutakat mutatja. A pontok és vonalak a hajók helyét jelölik, ahogyan azt a fedélzeti jeladók a műholdvevőknek továbbítják. Minél sűrűbb és világosabb színűek a pontok, annál több egyedi hajóátkelést jelentettek az adott régióban, az élénksárga és a zöld szín a legnagyobb forgalmú területeket jelzi. A hét év alatt a hajózási tevékenység átlagos központja 300 kilométerrel északabbra és keletre tolódott – közelebb az Északi-sarkhoz. Forrás: Greg Fiske, Woods Hole Kutatóközpont

A bolygó egyik legjelentősebb változása az Északi-sarkvidéki tengeri jég folyamatos csökkenése. Az elmúlt 40 évben a jégtakaró mennyisége mind az éves maximumon, mind a minimumon csökkent, és az évről évre megmaradó vastag jég aránya is csökkent. Amint arról 2018-ban beszámoltunk, ez új kereskedelmi lehetőségek előtt nyitotta meg az Északi-sarkvidéket, de komoly környezetvédelmi aggályok is felmerültek. Mindkettő középpontjában a hajózási ipar áll.

Az inuitok és más sarkvidéki őslakosokAz inuitok és más sarkvidéki őslakosok hógépekkel és kutyás csapatokkal járják a tengeri jeget.
Forrás: Shari Fox, Nemzeti Hó- és Jégadatközpont

A pozitív oldalon a csökkent tengeri jégtakaró egyre inkább lehetővé teszi, hogy a hajók jégtörő hajók támogatása nélkül hajózzanak át a Jeges-tengeren. Ez jelentősen lerövidítheti az Ázsia, Európa és Észak-Amerika közötti utazási időt. Ennek eredményeképpen számos nemzet készül a sarkvidéki hajózás növelésére.

Vannak negatívumok is. A tudósok és a környezetvédők attól tartanak, hogy a nagyobb hajózási tevékenység fokozza a szennyezést és az olajszennyezést, valamint zavarja a tengeri élővilágot. A hajók még mindig rengeteg jéggel találkoznak, ahogy közelebb hajóznak az Északi-sarkhoz, és olyan vizeken, amelyek nincsenek jól feltérképezve. A fokozott kutatás és turizmus azt is jelenti, hogy a keresési és mentési műveletek nagyobb kihívást jelentenek az amerikai és a kanadai parti őrség számára. Végezetül, a jég vékonyodásával néhány hagyományos (motoros szánok, teherautók és más járművek által használt), a tengeri jégen átvezető útvonal is veszélyessé válhat.

(Nem) gurul a folyón

2012 augusztusában a vízszint több méterrel a Memphisben szokásos történelmi vízállás alatt voltA Landsat 7 2012. augusztus 8-án készítette ezt a képet a Mississippi folyóról a Tennessee állambeli Memphistől délre. 2012 augusztusában a vízszint több méterrel a Memphisben szokásos történelmi vízállás alatt volt, és számos homokpad újonnan nyílt meg, vagy jelentősen megnőtt. 2012. augusztus 17-én a Memphis térségében a folyami vízmérők -2,4 és -8,3 láb közötti vízállást mértek (a történelmi normál vízállás alatt). Forrás: NASA Földmegfigyelő Intézet, az Egyesült Államok Földtani Intézetének Landsat-adatai alapján.

Az éghajlatváltozás várhatóan növeli az aszályok és árvizek gyakoriságát és/vagy intenzitását, így a folyók és víztározók vízszintjére gyakorolt hatások súlyosabbá és kiszámíthatatlanabbá válhatnak.

A hajóval történő teherszállításra gyakorolt hatások jelentősek lehetnek. A vízszintek olyan mértékben csökkenhetnek, hogy a folyók túl sekélyek lesznek a hajózáshoz, és egyes hajóknak kevesebb rakományt kell majd szállítaniuk ahhoz, hogy biztonságosan hajózhassanak a folyókon. Az Egyesült Államokban az elmúlt években a Mississippi folyón történő teherszállításra is hatással volt. Például 2012-ben az alacsony vízállás miatt a Mississippi folyó egy 11 mérföldes szakaszát Memphis közelében lezárták. Az ilyen lezárásoknak nagy gazdasági hatása van a folyó mentén.

Alan Buis, NASA Jet Propulsion Laboratory


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.