Az emberi populáció is elkerülhetetlenül le fog csökkenni

A kormányok folyamatos gazdasági növekedést akarnak. Már csak azért is, mert a fosszilis energiabőség megjelenése óta a pénzrendszer átalakult, aminek eredményeképp a gazdaság növekedés nélkül össze is omlana. A közgazdászok pedig meggyőzték a politikusokat, hogy népességnövekedés mellett könnyebb gazdasági növekedést elérni.

Az emberi populáció is elkerülhetetlenül le fog csökkenni | Climenews - Hírportál
William Ryerson 1998-ban hozta létre és azóta vezeti a Population Media Centert. A PMC-vel együttműködő Population Institute (Washington, DC) elnöke is 2008 óta. Biológiából doktorált a Yale Egyetemen és több mint 40 év szakmai tapasztalata van a reproduktív egészség, társadalmi és viselkedésbeli változások, kommunikáció terén.

A bolygó erőforrásai persze végesek, ezért a gazdaságok végül mindenképp összeomlanának. A tudományos kutatások szerint pedig az emberiség jelenlegi létszáma négyszer akkora, mint amit a Föld szigorúan megújuló erőforrások mellett (vagyis hosszútávon) el tudna tartani. Más szóval, az emberi populáció is elkerülhetetlenül le fog csökkenni. A fosszilis energiabőség múlása, vagy a természet elszennyezése miatt kényszerűen történne. Ám van egy emberi jogi megközelítése annak, hogy megállítsuk, majd csökkenésbe fordítsuk a népességnövekedést, amivel rengeteg szenvedést meg lehet előzni.

8 milliárd angyal – dokumentum film (részlet) – Főszerepben a Föld

Videóátirat

A világ politikai vezetősége mindig is rettegett attól, hogy foglalkozzon a népesedés problémájával, számos okból kifolyólag.

Az egyik, hogy sok közgazdász meggyőzte a politikusokat, hogy egyre több emberre van szükség a gazdasági növekedés fenntartásához. Több fogyasztó, több dolgozó, több adó.

És a bolygó egész gazdasági rendszere a növekedésen alapul.

Csak gondolkozz ezen el egy percre!

Végesek az erőforrásaink (illetve a megújulók újratermelődésének üteme).

De csak úgy marad fenn a gazdaságunk, ha örökké növeljük.

Valami gond van a gazdaság logikájával…

A következő generáció olyan kihívásokkal szembesül, és olyan hirtelen változásokkal, amiket még soha sem tapasztaltunk az emberi történelem során.

Annak bizonyítékai, hogy túlterheljük az eltartóképességet, amit a bolygó természetes rendszeri biztosítanak, erősebbek, mint a gravitáció elméletének bizonyítékai.

Nem kell tartani a vitatott és komplex témáktól, és a cselekvéstől, még akkor is, ha kritikára számíthatunk.

Mert ha nem vagyunk elég bátrak ehhez, akkor súlyos következményekkel fogunk szembesülni.

Ha végre elkezdene csökkenni a népesség, sokkal jobbra fordulnának a dolgok hosszútávon.

A népesség mindenképp lecsökkenne (de nem mindegy, hogyan).

Már a 7,5 milliárd sem fenntartható. Ahogy 8 milliárd sem. 11 milliárd pedig főleg nem fenntartható.

Mit kell elérnünk?

Nos, először is meg kell állítanunk az emberi népességnövekedést. Megoldások

Valóban sivár kilátások elé nézünk, de nem teljesen reménytelen.

Az előző részek:

A népesedési világnap margójára – 2021
A szex tabutéma az egész világon

Forrás: Civilizáció Tervezés Alapítvány | HÍREK

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.