Környezetvédelmi világszervezetet hoz létre Leonardo DiCaprio és Steve Jobs özvegye

Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetők társaságában dolgozik egy új, nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán, amely a klímaváltozás és a fajpusztulás problémájának kezelését tűzte ki legfontosabb céljaiul.

Környezetvédelmi világszervezetet hoz létre Leonardo DiCaprio és Steve Jobs özvegye | ClimeNews | © YouTube

Az Earth Alliance (Föld Szövetség) elnevezésű szervezet keddi közleménye szerint “az ökoszisztémák és a természet védelmén dolgozik majd világszerte, fellép a klímaigazságosságért, támogatja a megújuló energiát és biztosítja az őshonos jogokat minden Földön élő javára”.

A szervezet ösztöndíjakat, oktatási lehetőséget biztosít, kampányok és filmek finanszírozását vállalja, valamint együttműködik a helyi szervezetekkel és emberekkel az olyan térségekben, amelyeket a legjobban érint a fajpusztulás és a klímaváltozás.

Leonardo DiCaprio hangsúlyozta, hogy az Earth Alliance

egy új, nagyobb és rugalmasabb platform, amely megosztja forrásait, szakértelmét és megtervezi a legjobb programokat, amelyek valódi változást hozhatnak világszerte.

DiCaprio saját környezetvédő alapítványa eddig százmillió dollárral támogatott olyan célokat, mint az oroszlánok megóvása, a mangrove növény újratelepítése, az őslakosok jogvédelme, vagy a fenntartható napenergiához való könnyebb hozzáférés biztosítása. A sztár meglévő alapítványa a tervek szerint beolvad az új környezetvédelmi szervezetbe.

Brian Sheth (Vista Equity Partners) feleségével együtt megalapította a környezetvédelmi és oktatási célokat támogató Sheth Sagreal Alapítványt, mely az Eath Alliance működési és adminisztrációs költségeit biztosítja majd.

Powell Jobs, az Apple társalapítójának és vezetőjének, Steve Jobbs özvegye, az Emerson Collective társadalmi szervezet elnöke szintén az új szervezet alapítói között van.

Forrás: Euronews

 

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.