Ezek hülyék – A jelenleg tervezett 40 helyett legalább 55 százalékkal?

Szigorítani kell az Európai Unió (EU) 2030-ig megfogalmazott új környezetvédelmi, köztük a kibocsátáscsökkentési célkitűzésein: a jelenleg tervezett 40 helyett legalább 55 százalékkal kellene inkább csökkenteni az üvegházhatást okozó gázok uniós kibocsátását – jelentette ki Ursula von de Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán.

Ezek hülyék - A jelenleg tervezett 40 helyett legalább 55 százalékkal? | ClimeNews
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament első plenáris beszédében az Európai Parlament plenáris ülésén mond beszédet, mivel a koronavírus (COVID-19) járvány kitörése Brüsszelben folytatódik. Belgium 2020. szeptember 16. REUTERS/Yves Herman

Az EU és tagállamai a 2015-ös párizsi klímaegyezmény értelmében kötelezettséget vállaltak arra, hogy 2030-ig az 1990-es szinthez képest legalább 40 százalékkal csökkentik az üvegházhatást okozó gázok hazai kibocsátását.
Von der Leyen az unió helyzetét értékelő első beszédében hangsúlyozta, a klímacélok elérhetőek, megvalósításuk azonban drasztikus változást követel az energiafelhasználás, a mezőgazdaság és a közlekedés terén is.
„A célérték emelése egyesek számára túl sok, mások számára nem elegendő, de a hatásvizsgálatok egyértelműen azt mutatják, hogy gazdaságunk és iparunk képes ennek megvalósítására” – fogalmazott az uniós bizottság elnöke. – MTI


 

Még mielőtt valaki nekiállna annyira örülni, ez nem elég!

Idióták gyülekezete van az EU parlamentben? Ez jut eszembe, amikor ilyen megnyilatkozásokat hallok. Ez az állítás minden tudományos alapot nélkülöz. Korábban kellett volna, és most is egyértelművé kellene váljon, még az EU ostoba politikusainak is, hogy most már évi 15%-20%-os csökkentésre van szükség a tudományos éghajlatvédelmi modellek alapján! Ellenkező esetben, el lehet felejteni az 1,5 °C-os felmelegedésre vonatkozó összes klíma célt, sőt a 2 °C-os felmelegedés elkerülése is veszélyben van már. Ahogy pontosítják a klímamodelleket és szűkítik a hibahatárokat, a kilátások eleve egyre rosszabbakká válnak az eddigi tapasztalatok alapján.

Ha a kibocsátás elérte volna a csúcspontját és csökkenni kezdett volna 2000 után, a 1,5 °C-os célt sokkal könnyebben elérhettük volna, csak évi 3% körüli kényelmes ütemű csökkentéssel. Ezzel szemben a felmelegedés 2019-től kezdődően 1,5 °C alá történő korlátozása, nettó negatív kibocsátás nélkül, évente 15% -os csökkentést igényelne 2040-ig, de ez a hajó is elment. Világos? Mit nem lehet ezen megérteni?

Ha a kibocsátás a jelenlegi szinten még néhány évig folytatódik, akkor a nettó negatív kibocsátás hiányában a felmelegedést 1,5 °C alá csak abban az esetben lehet korlátozni, ha az összes globális kibocsátást azonnal nullára csökkentjük! Csodálkoznak, hogy fedetlen felsőtesttel tiltakoznak a nők Londonban, a mellük fölé írva az éghajlatváltozás okozta sebeket.

Hogy ez mit jelent, remélem gondolkozásra késztet sok embert.

Rampasek, László A.
Felhasznált forrás: CarbonBrief

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.