A Volvo befolyása az éghajlatbarát politika előmozdítására

Hogyan használhatják az olyan nagyvállalatok, mint a Volvo Cars, befolyásukat az éghajlatbarát politika előmozdítására?

Az autógyártóknak egyértelmű felelőssége van abban, hogy saját termékeiket a széndioxid-semleges közlekedés lehetővé tétele felé tereljék. De az is a felelősségük, hogy megmutassák a politikai döntéshozóknak, mire van szükségük ahhoz, hogy az autógyártókat a zéró kibocsátású közlekedésre való áttérésre ösztönözzék, és lehetővé tegyék azt.

A lobbicsoportoknak döntő szerepük van a globális döntéshozatali folyamatban, mivel a szereplők sokaságának közös hangot adnak, és a Volvo Cars a megfelelő csoportokban való részvétellel kihasználhatja a világ egyik vezető autógyártójaként betöltött pozícióját annak biztosítására, hogy az autógyárak világszerte lehetőséget kapjanak arra, hogy a lehető leggyorsabban csökkentsék kibocsátásaikat.
A Volvo Cars 27 másik vállalattal együtt az év elején közös levelet írt alá, amelyben az uniós törvényhozókhoz fordul, hogy vezessenek be egy végdátumot a fosszilis üzemanyaggal működő személygépkocsik és kisteherautók számára Európában. Azzal, hogy az EU előírja, hogy 2035 után minden autónak zéró kibocsátású üzemanyaggal kell működnie, határozott üzenetet küldhet a befektetőknek és a vállalkozásoknak, ami versenyképesebbé és vonzóbbá teszi az elektromos autókat a piacon, ami felgyorsítja a széndioxid-semleges közlekedésre való átállást. Ez a felhívás meghallgatásra talált, és júniusban az Európai Parlament megállapodott arról, hogy 2035-re a személygépkocsik és a kisteherautók kibocsátásának 100%-os csökkentését tűzi ki célul, 2030-ra pedig a személygépkocsik esetében 55%-os, a kisteherautók esetében pedig 50%-os csökkentést (2021-hez képest).

A Volvo befolyása az éghajlatbarát politika előmozdításáraA Volvo Cars 27 vállalathoz csatlakozott egy közös levélben, amelyben a könnyűgépjárművekben használt fosszilis tüzelőanyagok 2035-ös véghatáridejét követelik. A kép a Transport & Environment oldalról.

Ez kiváló hír, és azt mutatja, hogy ha a vállalatok együttműködnek, valódi előrelépést érhetnek el. A döntést azonban csalódás követte, amikor az EU legnagyobb autós lobbicsoportja, az ACEA bejelentette, hogy “bármilyen, az évtizedet meghaladó hosszú távú szabályozás korai lenne ebben a korai szakaszban”. Ez a nyilatkozat az ambíció súlyos hiányáról tanúskodik, amikor még gyorsabb lépésekre lenne szükség, és a Volvo Cars ezt követően úgy döntött, hogy kilép az ACEA-ból, kijelentve, hogy “fenntarthatósági stratégiájuk és törekvéseik ebben a szakaszban nincsenek teljesen összhangban az ACEA álláspontjával és munkamódszerével”. Az üzleti világnak továbbra is nyomást kell gyakorolnia a politikai döntéshozókra, hogy gyorsabban, rövid és hosszú távon is elérjék a nettó nullát.

A vállalatoknak növelniük kell jelenlétüket azokban a csoportokban, amelyek felgyorsítják az éghajlati átmenetet, és nem azokban, amelyek késleltetik azt.

A Volvo Cars például az év elején csatlakozott a SteelZero kezdeményezéshez és az azt elindító Responsible Steel nevű szervezethez, amely az egész acéliparra kiterjedő szabvány- és tanúsító testület. A csoportban való jelenlétnek egyértelmű célja van – a fosszilis anyagoktól mentes acél iránti igény melletti elköteleződés segít a meglévő nettó nulla acélprojektek finanszírozásának előmozdításában, és felgyorsítja az autók széndioxid-semlegessé tételének egyik kulcsfontosságú innovációját. Az elkövetkező hónapokban kiderül, hogy a COP27 előtt milyen koalíciók és csoportok alakulnak annak érdekében, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos átállás ütemét tovább gyorsítsuk.

A Volvo befolyása az éghajlatbarát politika előmozdításáraA Volvo Cars csatlakozott a SteelZero kezdeményezéshez, hogy demonstrálja a nettó nulla acél iránti igényt.

A cikk lezárásaként szeretném kiemelni azokat a kéréseket, amelyeket a Volvo Cars fenntarthatóságért felelős globális igazgatója, Stuart Templar a júniusi We Don’t Have Time STHLM+50 Climate Hub rendezvényen fogalmazott meg, amikor arról kérdezték, hogy mit szeretne látni idén a politikai döntéshozóktól:

  • Egyértelmű globális végdátumot kell kitűzni a fosszilis tüzelőanyaggal működő autók 2040-ig történő globális kivonására.
  • Több fogyasztói ösztönzőt, hogy az elektromos járművek vonzóbbak legyenek a fosszilis járművekkel szemben. Legalább árparitást kell elérnünk adócsökkentések vagy más hasonló intézkedések révén.
  • Jelentős beruházások a nyilvános töltőinfrastruktúrába.
  • Több elektromos járművet kell bevonni a közbeszerzésekbe, mivel ez erős keresleti jelzéseket küld a gyártók és a befektetők felé.

Szerző: Adam Wallin, We Don’t Have Time


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.