Észrevette a változást a YouTube logója körül?

Észrevette a változást a YouTube logója körül? Nem? Pedig fontos lehet

Ezúttal nem pár pixeles kiigazításról van szó. A Google a klímaváltozással kapcsolatban szeretne üzenni a videómegosztó minden felhasználójának: a globális felmelegedés olyan dolgokra is hatással lesz, amiket nagyon szeretünk.

Észrevette a változást a YouTube logója körül? Nem? Pedig fontos lehet - ClimeNewsEgy jegesmedve és egy földgömb is bekerült a YouTube animált logójába. A videómegosztó oldalt tulajdonló Google ezzel is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy mennyi dolgot elveszíthetünk a globális felmelegedés hatásai miatt. A logó földgömbös részére kattintva egy (magyar felirattal is nézhető) videó indul el, amelyben ilyen elveszíthető dolgokra hallhatunk példákat.

A Google a videó leírásában egy linket is elhelyezett, ami egy petícióra vezet. Arra kérik a felhasználókat, hogy minél többen írják alá az online petíciót, ami egy finoman szólva is vitatott hatású eszköz, de azért tőlünk nyugatabbra néhány millió aláíró felett jellemzően komolyabban veszik. Az aláírók az egy hét múlva kezdődő párizsi klímacsúcson részt vevő világvezetőket kérhetik: hozzanak tető alá egy olyan egyezményt, ami segít megállítani az emberiség által okozott globális felmelegedést. A Google által támogatott petíció kiírói szerint egy ilyen megoldást jelentene, ha 2050-re az egész világ átállna megújuló energiák használatára.

Forrás: HVG