Gréta is azt javasolja, amit Székesfehérvárról már 1977-ben

Gréta is azt javasolja, amit Székesfehérvárról már 1977-ben elkezdtek Indiában. És a népesedés témában kb. hasonló sorsra jutott Gréta is mint a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány!

“Greta beloggolt az Instagramra, valamelyik állatvédelmi honlapján sorolja kedvenc indokait kedvenc ellenlábasainak. A klímaváltozás tagadóinak. A technikai optimistáknak, és főleg a vegánoknak, akik gyakran és messzire repülnek, hogy megmentsék a világot új, egzotikus receptjeikkel. Lányunk nagyon elemében van.
– Na, tessék – mondja elégedetten, kimeresztett szemmel. – Ezt most jól megkapta.
– De hát miért válaszolsz nekik? – kérdezi Svante. – Csak az idődet pocséklod. Mit írtál neki?
– Egy amerikai pilóta volt, aki azért vegán, mert úgy gondolja, hogy az állatoknak is vannak jogaik… és az állatoknak nincs szükségük működő
légkörre? – sorolja. – És még azt is mondta, hogy azért van a klímaválság, mert túl sokan vagyunk a földön.

QFPC - Minőségi Családtervezési Karbonkredit | hirdetés

– Aha, És azt válaszoltad, amit máskor is?
– Ühüm … – bólogat Greta és csak úgy ragyog.
Van néhány standard válasza, amit elmentett svédül és angolul is, és ezek közül az egyik pont a túlnépesedésről szól, erről a visszatérő indoklásról:
„A gázkibocsátásunk a probléma. Nem a népesség. Minél gazdagabb valaki, annál több üvegházhatású gázt bocsát ki. Tehát ha valaki azért akarja csökkenteni a népességet, hogy takarékoskodjunk az energiatartalékainkkal, akkor kampányt kellene indítani arra, hogy szabaduljunk meg a milliárdosainktól. Egy ilyen kampányt elnevezhetnénk akár úgy is: »Öljük meg Bill Gatest, és tiltsuk meg minden filmcsillagnak, hogy gyereke szülessen!« De mivel nehéz lesz elfogadtatni az ENSZ-szel egy ilyen határozatot, ezért azt javaslom, hogy inkább csökkentse Ön a saját  gázkibocsátását. Vagy támogassa a harmadik világban élő lányok oktatását, mert ez a leghatékonyabb módszer arra, hogy csökkentsük a népességnövekedést.”
– No, és mit válaszolt a pilótád? – kérdem.
– Semmit – mondja Greta. – Vagy várj csak… letiltott -” /Greta Thunberg – Ég a házunk 132. oldal, részlet/

ClimeNews

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.